Hlavní obsah

Na diashow o Japonsku zve do Klatov cestovatel a fotograf Martin Loew

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Ve čtvrtek 13. února v 18 hodin se v kině Šumava v Klatovech uskuteční cestovatelská diashow pod názvem Japonsko - Země vycházejícího slunce, jejíž autorem je cestovatel a fotograf Martin Loew.

Foto: ilustrační foto Martin Loew

Na diashow „Japonsko“ v Klatovech zve cestovatel a fotograf Martin Loew

Článek

Na návštěvníky diashow čeká příběh dobrodružné cesty do Země vycházejícího slunce plný úžasných fotografií, poutavého vyprávění, autentických filmových záběrů i krásné japonské hudby.

Moderní země s tisíciletými tradicemi: pulzující velkoměsta i posvátný klid japonských zahrad. Vlaky svištící tryskovou rychlostí i chrámy, kde se čas zastavil již před staletími...

Japonsko je fascinující země, říká cestovatel 

„Japonsko mě vážně okouzlilo! Lidé, příroda, kultura, tradice, historie, velkoměsta, rychlovlaky, jídlo... Všechno! Už se nemůžu dočkat, až vám to všechno promítnu a povím. Přijďte si poslechnout moje vyprávění o jedné z životních cest,” zve na diashow Martin Loew.

„Provedu vás po velké části ostrova Honšú. Prozkoumáme moderní města, ale nevyhneme se ani malým vesnicím. Vyjedeme vysoko do hor Japonských Alp. Vykoupeme se v překrásných přírodních termálních lázních tradičního japonského stylu. Projdeme se pečlivě upravenými japonskými zahradami. Zastavíme se v buddhistických chrámech, kde vše dýchá staletými tradicemi. Ponoříme se i do dokonale organizovaného mumraje největšího města světa - do Tokia. Necháme se okouzlit monumentálností posvátné hory Fuji. Svezeme se šinkansenem rychlostí skoro 300 km/h. Nevynecháme ani zvláštní kapitolu věnovanou japonskému jídlu...” dodal cestovatel a fotograf Martin Loew.

Cena vstupného je 150 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám