Hlavní obsah

Na Den rodin Naučnou stezkou Karla Čapka

Novinky, Tereza Todorová

Patnáctého května budou v Památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše slavit Den rodin procházkou po Naučné stezce Karla Čapka. Zváni jsou všichni malí i velcí. Pro rodiny s dětmi toho ale v Památníku pro letošní rok připravili mnohem více.

Foto: Tereza Todorová
Článek

Muzeum s certifikátem

Už v roce 2006 obdržel Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše certifikát "Společnost přátelská rodině", který uděluje Síť mateřských center.

Své pověsti se snaží dostát každoročními programy pro veřejnost i úpravami v expozici, které myslí i na malé návštěvníky. V letošním roce se můžete těšit hned na několik programů ušitých na míru právě rodinám s dětmi.

Den rodin na Naučné stezce Karla Čapka

V roce 2012 otevřel Památník Karla Čapka ve svém okolí Naučnou stezku, která seznamuje nejen s problematikou pobytu Karla Čapka na Strži, jak své letní sídlo pojmenoval podle blízkého rybníka, ale také s dávnou i nedávnou historií obce, s faunou i florou a dalšími zajímavostmi. Stezka navazuje také na další naučné stezky i cyklostezky.

Naučná stezka je přístupná celoročně, na Den rodin 15. května připravil Památník Karla Čapka pro veřejnost organizovanou procházku určenou především nosícím maminkám a rodinám s dětmi, vítáni jsou ale všichni. Procházkou se vydáme oblíbenými místy Karla Čapka, popovídáme si o všem, co nás bude o Čapcích zajímat a na konci cesty pro nás bude připraveno přímo v areálu muzea ohniště pro opékání buřtů. Buřtíky si přineste své, před cestou si je můžete uložit v lednici Památníku. 

Děti se mohou za odměnu podívat na čapkovskou pohádku nebo si pohrát v části expozice určené přímo jim - knihy, puzzle, kostky, nahrávky pohádek, to vše je zde připraveno jen a jen pro ně.

Výchozím bodem procházky bude první panel Naučné stezky, který naleznete v bezprostřední blízkosti parkoviště. Sraz v 10:00.

Den pejsků i muzejní noc

Pro děti pořádá Památník ještě speciální Den pejsků. Se svým čtyřnohým kamarádem se zde mohou děti pokusit získat Cenu Dášeňky v psí promenádě, užít si spoustu legrace v průběhu připravených soutěží a pochutnat si na sladkém dortu.  Den pejsků v letošním roce připadá na 26. května.

Pro ty odvážnější, kteří nemusí do postýlek příliš brzy, připravil Památník Karla Čapka ještě Muzejní noc s pohádkami bratří Čapků. Konat se bude 9. června od 19 hodin a doporučujeme předchozí registraci na telefonním čísle 318522265

Vzhledem k počtu programů, které Památník pro veřejnost připravuje se určitě vyplatí sledovat jeho webové stránky nebo se stát fanouškem na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám