Hlavní obsah

Na chirurgickém oddělení Orlickoústecké nemocnice je bolest tabu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Zimní období občas hrozí nepříjemnými komplikacemi a nástrahami. Vítaná je pak každá pomoc, obzvlášť jedná-li se o léčení zaměřené na mírnění bolesti.

Foto: Stanislava Dvořáková

Orlickoústecká nemocnice uplatňuje nejmodernější léčebné postupy.

Článek

Prosinec, byť je měsícem pohody a radosti, s vrtkavými rozmary počasí, s kontrastními rozdíly ranních a denních teplot, s nebezpečně skrytým náledím, může přivodit bolest a obavy. Mnohdy tak jedno nečekané uklouznutí končí na lůžku v nemocnici.

Ze dne na den se tak všední i sváteční dny mění v smutek a útrapy. Nemusí však tomu tak být na traumatologii v Orlickoústecké nemocnici. Vedle nejmodernějšími způsoby provedeném ošetření zlomenin pohybového aparátu se tu nabízí skupinová péče kompletního zdravotnického personálu s použitím nejnovějších ošetřovatelských postupů.

Pacient po neodkladném příjmu končí na lůžku v příjemném prostředí v péči sestřiček schopných citového vcítění, kdy i každé pomyšlení na nějaké pohodlí, je splněno dříve, než je vysloveno. Samozřejmému vytváření pocitu domova přispívají i studentky VOŠ a SŠ zdravotnické a sociální v Ústí nad Orlicí, které v rámci praxe jsou součástí zdravotnického týmu a pracují pod pedagogickým dozorem a vedením zkušených zdravotníků.

Jak snášet bolest těla nebo duše radí letáčky Péče o pacienta s bolestí položené na stolku lůžkové místnosti. Další letáček Rádce pacienta - prevence pádu je účinnou informací, jak se bezpečně chovat v každém prostředí.

S pomocí pozorných sestřiček připravených ztlumit bolest utišujícími prostředky, vlídným slovem i úsměvem, a poskytnutých informací se dá zapomenout na všechno zlé i přestat vnímat současnou bolest.

I samotný operační zákrok při léčení zlomenin končetin probíhá bez stresu nejmodernějšími metodami s užitím moderních implantátů a nových operačních postupů, které zajistí i vylepší poskytovanou péči. Jen krátké klidné uspání na operačním stole a šikovné ruce chirurgů vrátí do života pacienta opět štěstí. Po 3 až 4 dnech nutné doléčení na lůžku oddělení chirurgie pod lékařským dohledem končí. Oddělení zajišťující následnou (7 až 14denní) péči Orlickoústecká nemocnice nemá.

Reklama

Výběr článků

Načítám