Hlavní obsah

Na cestách na Šumpersku můžete i letos potkat upíry

Novinky, Radka Miloševská

Upíři, tak si říkají týmy ze šumperské transfúzní služby, které se i v letošním roce rozhodly zapojit do celorepublikové soutěže na podporu aktivního životního stylu s názvem Do práce na kole.

Foto: archiv AGEL

Pro zaměstnance Transfúzní služby je letošní ročník již druhým, kterého se účastní.

Článek

„Pohyb je nezbytným předpokladem dobrého zdraví. Zejména dnes, kdy máme všichni auta, dopřáváme si nezdravá jídla, máme sedavá zaměstnání a jsme obklopeni stresem, hraje pohyb opravdu významnou roli pro udržování dobré fyzické i psychické kondice. Soutěž tedy bereme jako skvělou příležitost a konkurenci jako výbornou motivaci,“ říká Markéta Stržínková, koordinátorka akce na Transfúzní službě a Dialýze Šumperk, jejíž zaměstnanci se letos akce nově účastní také.

Pro zaměstnance transfúzní služby je letošní ročník již druhým, kterého se účastní. Stejně jako v loňském roce vytvořili dva soutěžní týmy, a to opět s názvy Upíři a Upíři 1. Ačkoliv je pro Dialýzu Šumperk letošní ročník premiérovým, zapojili se naplno a utvořili také dva týmy, a to rovnou po pěti členech.

Tyto týmy budou společně s dalšími deseti tisíci přihlášených účastníků z celé republiky soutěžit v několika kategoriích – od výkonnosti, přes vytrvalost, až po dlouhodobou akci s názvem Aby firmy šlapaly, která potrvá do září.

„Všichni naši účastníci soutěže jsou ze Šumperka a okolí a kola jako dopravní prostředek na cestu do práce využívají i mimo soutěž. Věřím, že účast v projektu všechny motivuje k častějšímu využívání této ekologické a zdraví prospěšné alternativy a že si ji zamilují natolik, že v ní budou pokračovat i po skončení soutěže, během prázdnin,“ dodává Stržínková. Obě zařízení jsou vybavena cyklostojany,  transfúzní služba má dokonce uzamykatelnou kolárnu. Zaměstnanci mají k dispozici sprchu i šatny, což jsou nezbytné předpoklady komfortu při dojíždění do zaměstnání na kole.

„Důležité je pro nás zúčastnit se a připomenout sobě i okolí, že lze žít aktivněji. Člověk dělá něco pro své zdraví, endorfiny mu přidají na náladě, ušetří výdaje za benzín a určitě se dopracuje i k lepšímu vzhledu,“ dodala Stržínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám