Hlavní obsah

Na bezpečnou cestu do školy dohlédnou na začátku školního roku policisté a strážníci

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnost občanů a především pak dětí je jednou z priorit plzeňského centrálního obvodu. Proto také vedení MO Plzeň 3 ověřovalo u Městské policie Plzeň, zda a jakým způsobem bude zajištěno bezpečí dětí na začátku školního roku při jejich cestě do školy.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Stejně jako v minulých letech, i letos bude začátek školního roku pro Městskou policii Plzeň a Policii ČR ve znamení preventivních opatření. To znamená, že v prvních školních dnech, v době, kdy budou děti do škol přicházet či z nich odcházet, budou na přechodech a v jejich blízkosti dohlížet strážníci na to, aby cesta školáků byla bezproblémová a proběhla maximálně bezpečně.

Dojmy a zážitky z prázdnin by mohly být příčinou nepozornosti, a tak by se snadno mohlo stát, že jejich cesta do školy skončí kolizí s projíždějícím automobilem.

„Hlídky strážníků Městské policie Plzeň dohlédnou na území centrálního obvodu na děti, které budou mít namířeno do 16. ZŠ v Resslově ulici, ZŠ v Podmostní ulici, 11. ZŠ v Baarově ulici, dále pak 26. ZŠ ve Skupově ulici, 15. a 33. ZŠ v ulici Terezie Brzkové,“ informoval Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

Toto preventivní opatření potrvá celý týden a na něj pak naváží další pravidelné a namátkové kontroly.

„Jsme rádi, že naše spolupráce s policií pokračuje i v tomto směru a rozhodně ji i do budoucna budeme podporovat,” dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám