Hlavní obsah

Na 12. ročník festivalu Cesta k nám zvědavě vykouklo sluníčko

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 3. června proběhl v Městských sadech v Ústí nad Labem již dvanáctý ročník festivalu pro zdravotně postižené s názvem Cesta k nám.

Foto: Jiří Růzha

12.ročník festivalu Cesta k nám - Slavnostní zahájení

Článek

Vše mají na svědomí dva kamarádi, majitelé firem JP production a BEMA production (www.superkoncerty.cz), když se rozhodli udělat něco pro zdravotně postižené občany a v ústecké zoologické zahradě uspořádali  první ročník festiválku Cesta k nám. V pátek si spokojeně zhlédli ročník dvanáctý.

Od čtvrtečního odpoledne předpovědi počasí moc nadějí nedávaly a po propršelé noci to ani ráno moc nadějně nevypadalo, ale všechna sociální zařízení, která přijela do městských sadů, zcela jistě neprohloupila. Dešťové mraky odplynuly a k polednímu na tu skvělou náladu i vesele pokukovalo sluníčko.

Pro všechny, účinkující a návštěvníky byla připravena spousta doprovodných programů hlavně pro děti, nechyběly ani skákací hrady, kolotoče, houpačky, střelnice, malování na obličej, ani různé stánky s občerstvením.

Festivalu Cesta k nám se zúčastnila řada sociálních zařízení Ústeckého kraje. Divadelní skupina z Kamarád Lorm Žatec, taneční country skupina Lucarino Dance z CSP Litoměřice, taneční skupina Boubelky ze Stacionář Luňáček z Loun, hudební skupina AJETO z DOZP Sulická Praha, HELIAS Ústí nad Labem, o.p.s., Domov pod Lipami Smečno a divadelní skupina Termiti z DZR Terezín.

Celý festival moderoval kouzelník Grino, který v přestávkách ukazoval také své kouzelnické umění a nechyběl ani klaun Fíla, který žonglérskými kousky rozesmál malé i velké.

Jako host přijel všem zazpívat, před dávnými časy dětská hvězdička, Pepa Melen. Jeho vystoupení plné písniček z dětství, ale i nových zahřálo na duši a roztančilo všechny přítomné.

Akce se podařila, počasí se umoudřilo, nálada účinkujících byla skvělá, vše klapalo téměř na minutu přesně. Patří jim díky všech zúčastněných. Pro účinkující bylo zajištěno malé občerstvení. Jen škoda, že to tak rychle uteklo, domů se všichni rozcházeli strašně neradi..

Máte-li ještě v sobotu 4. června čas, neváhejte a vydejte se do ústeckých Městských sadů, kde vás čeká pokračování dětského dne, například mimo jiné i Michal David revival a mnohé jiné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám