Hlavní obsah

Myslivci si v Opařanech s gustem zastříleli

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 20. července se konal již tradiční střelecký brokový závod v Opařanech, ve kterém si ověřili své střelecké dovednosti myslivci z Opařan, Dobřejic, Malšic a Dražic. Závod je specifický tím, že se ho nezúčastňují elitní sportovní střelci, ale nimrodi z okresu Tábor.

Foto: Miroslav Pejčoch

Závodníci, myslivci z Opařan, Malšic, Dražic a Dobřejic.

Článek

Střelecké výsledky nebyly sice na takové úrovni jako u otevřených závodů, ale stále se bylo na co dívat. Totiž přátelská střelecká rivalita mezi mysliveckými sdruženími je vždy veliká a tak se všichni snažili reprezentovat sebe i své sdružení co nejlépe.

Tradičním favoritem této soutěže jsou Dražičtí, kteří ke zklamání ostatních opět prokázali vysoký standard. Jakub Mynařík, jeho otec Ivan Mynařík a Pavel Novotný vyhráli vše co mohli. V tomto pořadí skončili jako jednotlivci a jako družstvo s přehledem přestříleli ostatní.

Jediné první místo, které si neodvezli, bylo ve veteránech a to zřejmě jenom proto, že žádného neměli. Nejlepším veteránem se stal František Hruška z Dobřejic, na kterého zle dotíral Miroslav Pejčoch st. z Opařan.

Vraťme se však k hlavnímu závodu a to družstvům. Ostatní totiž byla velice vyrovnaná a i jeden netrefený terč znamenal posun ve výsledkové listině. Nejvíce štěstí nakonec měli myslivci z Opařan ve složení Miroslav Malý, Miroslav Fuka a Miroslav Pejčoch st., kteří skončili druzí. O třetí místo se přetahovaly Malšice (Josef Matějíček, Jiří Jedlička, Vlastimil Matoušek) a Dobřejice (František Hruška, Pavel Burian, Pavel Samec), aby o prsa zvítězili myslivci z Dobřejic.

Poháry a diplomy byly slavnostně předány a na řadu přišla neformální hodnotící část závodu v klubovně myslivců v Opařanech. Příštím pořadatelem závodu jsou myslivci z Malšic a všichni už se těšíme na další ročník.     

Reklama

Výběr článků

Načítám