Hlavní obsah

MUZIKOMAT - nová soutěž na podporu mladých interpretů z Česka a Slovenska

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MUZIKOMAT je název nového česko-slovenského projektu v rámci přeshraniční spolupráce mezi Domy kultury Vsetín a Púchov, jehož cílem je poskytnout prostor a podporu pro prezentaci mladých muzikantů a neprofesionálních kapel různých žánrů ze Zlínského a Trenčianského samosprávného kraje.

Foto: DK Vsetín

Muzikomat

Článek

Oba kulturní domy vzájemně se podílející na projektu přeshraniční spolupráce se snaží zmapovat hudební potenciál v obou příhraničních regionech a přispět tak ke zlepšení kulturního vyžití obyvatel obou regionů.

Stěžejním cílem jejich vzájemného úsilí je podpora a pomoc neprofesionálním hudebním seskupením i jednotlivým muzikantům, dát jim prostor zviditelnit se, odstartovat jejich hudební kariéru. Neméně důležitou je také podpora jazykového přiblížení těchto dvou sousedících národů: slovenského jazyka české mládeži a jazyka českého slovenské mladé generaci.

Soutěž proběhne ve dvou kolech, ve kterých se budou hodnotit nejen hudební kvality interpretů, ale rozhodovat bude také přízeň fanoušků. O vítězi v listopadovém finále rozhodne odborná porota.

Jak se do soutěže zapojit?

Stačí se v průběhu měsíce června 2014 zaregistrovat prostřednictvím jednoduchého formuláře na webových stránkách projektu muzikomat.eu, kde jednotliví účastníci uvedou základní informace o sobě či kapele, přiloží jednu profilovou fotografii a vloží minimálně dvě zvukové nahrávky ve formátu mp3.

Projekt má za cíl také vzájemné jazykové přiblížení obou těchto sousedících národů. Podmínkou pro soutěžící je tak zapojení se do projektu alespoň s jednou svou autorskou skladbou v rodném jazyce (češtině nebo slovenštině). Všechny soutěžní skladby musejí být otextované. Registrace účastníků bude ukončena 10. července.

V prvním kole budou pro jednotlivé soutěžící muzikanty a kapely hlasovat fanoušci, kteří budou své hlasy v průběhu měsíce července a srpna odevzdávat přímo na webových stránkách MUZIKOMATu, kde budou dva žebříčky – český a slovenský.

Každý fanoušek tak bude moci udělit dva hlasy – jedné české a jedné slovenské kapele. Na základě výsledků hlasování bude sestavena „TOP 6“ interpretů (3 nejlepší z ČR a 3 nejlepší ze SR). Tyto nejúspěšnější kapely pak budou během letních měsíců pozvány na výměnné open air koncerty do Vsetína a Púchova.

Druhé kolo a zároveň finále soutěžního klání proběhne 9. listopadu za účasti veřejnosti a odborné poroty ve velkém sále Domu kultury Vsetín, kde se utká všech TOP 6 soutěžících interpretů. Porota bude rozhodovat na místě ve dvou kategoriích: český a slovenský vítěz. Pro vítěze budou připraveny zajímavé finanční odměny.

Projekt je realizován za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu.

Reklama

Výběr článků

Načítám