Hlavní obsah

Muzikály Městského divadla Brno míří jako každoročně pod petropavelské věže

Novinky, Jaroslav Štěpaník

K letním brněnským večerům již neodmyslitelně patří open air představení v romantických kulisách Biskupského dvora. Vše začalo v roce 2010 a pokračuje spoluprací Městského divadla Brno, Moravského zemského muzea a společnosti SNIP & CO.

Foto: J. Kratochvil
Článek

Po úvodním ročníku vznikla rychle tradice muzikálových představení pod širým nebem v jednom z nejkrásnějších i nejznámějších míst města Brna. Každým rokem se postupně rozšiřuje programová nabídka, prodlužuje se i doba trvání celé akce. Letošní, již osmý ročník, nabídne v době od 16. června do 13. července celkem 22 představení, z toho jednu premiéru.

Pod arkády Biskupského dvora a věže Petrova přijde opět oblíbená Noc na Karlštejně, skvělá a věčně mladá My Fair Lady (ze Zelňáku) i balada o lásce Radúz a Mahulena.

Stejně jako v předchozích ročnících se na letní scéně objeví zbrusu nový titul. Šitý je na míru Brnu, Biskupskému dvoru a Moravskému zemskému muzeu, spleten, nepochybně vtipem úspěšnou autorskou trojicí z MdB Stanislavem Slovákem, Janem Šotkovským a Petrem Štěpánem. Nepominutelným „čtvrtým mušketýrem“ je komponista a dirigent Karel Cón.

Muzikál z brněnských pověstí a legend má název Brněnské kolo. Nečekejme však prostý dramatický přepis známé pověsti. Kolo jistě chybět nebude, bude tam toho však mnohem víc, o nečekaná spojení a překvapení, jak je u autorů zvykem, nouze nebude.

Představení probíhají v Biskupském dvoře ve vnitřním areálu Moravského zemského muzea v Brně, vstup je ze Zelného trhu. Hraje se od 20.30 hodin ve venkovních prostorách, za každého počasí.

Vstupenky lze zakoupit v pokladně Městského divadla Brno či prostřednictvím internetových stránek www.mdb.cz. Hromadné objednávky přijímá komerční oddělení, Lidická 12, tel.: +420 533 316 352, e-mail: komercni@mdb.cz. Bližší podrobnosti na výše uvedených webových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám