Hlavní obsah

Muzeum Kroměřížska představí Ptačí svět objektivem Jiřího Nováka

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ptačí svět objektivem Jiřího Nováka aneb Fotografie z cest po Evropě je název výstavy fotografií, kterou si zájemci budou moci prohlédnout v Muzeu Kroměřížska.

Foto: Muzeu Kroměřížska

Pozvánka na výstavu Ptačí svět objektivem Jiřího Nováka.

Článek

Jiří Novák je amatérský ornitolog, fotograf, člen České společnosti ornitologické a Moravského ornitologického spolku. Narodil se v roce 1959 a prvních dvacet pět let svého života prožil v Chropyni v bezprostřední blízkosti Zámeckého rybníka.

Sám o sobě říká: „Ornitologie je mým největším koníčkem a fotografování ptáků je pro mne i odpočinkem. Každá fotografie má svůj příběh, přesně si pamatuji, kde a za jakých okolností jsem ji vyfotil. Fotografie mi pomáhají uchovat prchavé okamžiky ze života ptáků a dokumentovat pestrost ptačích druhů a jejich způsob života v přírodě. Mohou také dobře posloužit pro pozdější přesnější determinaci. Teprve při jejich zpracování často zjišťuji, jak překvapivé momenty se mi podařilo zachytit.“

Slavnostní vernisáž výstavy proběhne v úterý 4. června od 17 hodin v Malé galerii Muzea Kroměřížska na Velkém náměstí 38 v Kroměříži, výstava potrvá do 1. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám