Hlavní obsah

Muzeum Brněnska se představuje na veletrhu Regiontour

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu cestovního ruchu Regiontour, který se koná ve dnech 18. - 21. ledna na brněnském Výstavišti, se mimo jiné prezentuje i všech šest poboček Muzea Brněnska, a to hned na několika stanovištích.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Výstava Jsme Muzeum Brněnska na stánku TMB

Článek

Na stánku Jihomoravského kraje v sekci Muzea a galerie je k dostání celomuzejní leták Muzeum Brněnska 2018 s programem všech výstav a nejdůležitějších akcí v roce 2018.

Na stánku brněnského Technického muzea je k vidění část výstavy Jsme Muzeum Brněnska, která je věnována historii a zaměření jednotlivých poboček muzea.

Návštěvník zjistí, že Muzeum v Ivančicích je nejstarší pobočkou a stará se o fond slavného malíře a ivančického rodáka Alfonse Muchy, Muzeum ve Šlapanicích spravuje fond malíře Aloise Kalvody a připravuje atraktivní výstavy určené především rodinám s dětmi, Památník Mohyla míru se věnuje fenoménu bitvy u Slavkova, Památník písemnictví na Moravě sídlí v Rajhradě a zabývá se moravskou literární tradicí a přibližuje starší i moderní literaturu mladým lidem, Podhorácké muzeum v Předklášteří se zaměřuje na historii tišnovského regionu a nejmladší pobočka brněnská Vila Löw-Beer se specializuje na výzkum rodin textilních magnátů a přispívá k popularizaci historie a architektury Brna.   

Muzeum Brněnska se společně s Technickým muzeem, Moravským zemským muzeem a Muzeem města Brna podílí na výstavním cyklu Republika 1918-2018, který chce důstojným způsobem připomenout letošní osmičková výročí, především vznik samostatného Československa. V rámci projektu se uskuteční 12 výstav, konference a další doprovodný program. Podrobnější program je rovněž k dispozici na stánku TMB.

V neposlední řadě je nejmladší muzejní pobočka součástí tzv. Brněnského vilového kvarteta, které sdružuje čtyři slavné, památkově obnovené a veřejnosti přístupné rodinné domy – vilu Löw-Beer, vilu Stiassni, vilu Tugendhat a Jurkovičovu vilu. Na stánku města Brna je k dostání nejnovější leták Co je Brno? 4 vily. Tento propagační materiál vydalo Turistické informační centrum Brno.

V roce 2018 se návštěvníci Muzea Brněnska mohou těšit na poutavé výstavy a bohatý kulturní program v podobě přednášek, workshopů, dílen pro děti, hudebních a divadelních představení, filmových projekcí, diskuzí se zajímavými hosty a mnoho dalšího.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám