Hlavní obsah

Muž vypadl z okna, o jeho život bojovali záchranáři

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý muž spadl v pátek 17. června z okna v Opavě. Na místě zasahovali záchranáři s vrtulníkem.

Foto: Záchranná služba MSK

Ilustrační fotografie

Článek

O události bylo operační středisko záchranářů informováno na tísňové lince krátce před osmou hodinou ranní. Na místo události ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci, která u pacienta byla během několika minut.

Podle informací, jež mají záchranáři k dispozici, měl mladý muž spadnout ze šestého patra panelového domu.

"Zasahující lékař po svém příjezdu zjistil, že dvacetiletý muž utrpěl mnohočetná vážná zranění. Byl v bezvědomí, prvotní vyšetření ukázalo poranění v oblasti hlavy, hrudníku a končetin, život pacienta byl bezprostředně ohrožen," informoval PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí Moravskoslezské záchranky.

"Postiženému bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři muži ošetřili jeho poranění, zahájili podávání nezbytných léků a uložili do vakuové matrace," doplnil Humpl.

Muž byl sanitním vozidlem šetrně transportován na heliport záchranné služby v Opavě a přeložen do přivolaného vrtulníku.

Posádka letecké záchranné služby následně zajistila rychlou a bezpečnou přepravu postiženého na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Stav muže byl v době jeho předání kritický.

Reklama

Výběr článků

Načítám