Hlavní obsah

Multifunkční aula Gong hostila koncert Petry Janů a Věry Špinarové

Novinky, Josef Zajíc

Téměř tři a půl hodiny trval úžasný koncert dvou špičkových zpěvaček Petry Janů a Věry Špinarové. Obě zpěvačky na své šňůře Tour 2014/2015 zaplnily po dva dny 9. a 10. prosince Multifunkční aulu Gong pro 1200 sedících diváků v Ostravě-Vítkovicích.

Foto: Josef Zajíc

Petra Janů & Věra Špinarová. Koncert v Multifunkční aule Gong. Ostrava 10.12.2015

Článek

Koncertní turné Petra Janů & Věra Špinarová Tour 2014/2015 zahájily  zpěvačky již na počátku roku 2014. Během posledních dvou měsíců roku 2015 měly koncerty v Litoměřicích, Českých Budějovicích, Karlových Varech, Plzni, Liberci, Hradci Králové, Bratislavě, Zlíně, Ostravě - své koncertní turné zakončí dvěma koncerty 15. a 16. prosince ve velkém sále Lucerny v Praze.

V Multifunkční aule Gong v Ostravě-Vítkovicích byl i druhý koncert 10. prosince beznadějně vyprodán. První část koncertu zahájila Petra Janů. Představila svou novou kapelu Amsterdam, zapívala nejnovější skladby a pochopitelně i osvědčené hity. Lidé byli nadšení a tak bez přídavku se závěr první části koncertu neobešel.

Po přestávce začal koncert pro ostravské diváky stejně výjimečný - Věra Špinarová představila kapelu Band Adama Pavlíka spolu s hosty, které tvořili členové Janáčkovy filharmonie. Po první úvodní písní rozpažila ruce a řekla: „Tak to je všechno moje...”

Věra Špinarová komunikovala s diváky, organizovala, roztleskávala a halu rozpohybovala. Závěrem zazpívala píseň Jednoho dne se vrátíš ze známého filmového westernu Tenkrát na západě (1968) režiséra Sergio Leoneho. Hudbu k filmu napsal Ennio Morricone.

V úplném závěru krásného večera se na pódiu sešly obě zpěvačky. Sál bouřlivě tleskal vestoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám