Hlavní obsah

Motosalon v Brně se rozjíždí už tento čtvrtek

Novinky, Lenka Žáčková

Brněnské výstaviště přivítá 8. března již devátý ročník Mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení Motosalon. Tradičně nabídne to nejlepší ze světa motocyklů, vždyť se účastní většina všech významných značek.

Foto: Archiv BVV

O doprovodný program je dobře postaráno

Článek

Návštěvníci se opět mohou těšit na přehlídku nejnovějších modelů motorek, ovšem k vidění toho bude mnohem více než v letech předešlých. Součástí je totiž také adrenalinový doprovodný program.

Letos dorazí více než 120 vystavovatelů. Celkem bude prezentováno přes 300 značek. Největšího motocyklového veletrhu ve střední Evropě se zúčastní kompletní japonská čtyřka, americké značky, přijedou také vystavovatelé z Německa, Itálie a řady dalších zemí. Na své si přijdou i fanoušci ekologické jízdy. Na několika stáncích budou k vidění elektro skútry. Motosalon je rájem i pro zájemce o čtyřkolky. 

K dispozici bude také kvalitního příslušenství, důraz je kladen nejen na bezpečnost, ale také na pohodlí a design. Prezentovat se budou tradiční čeští výrobci i prodejci světoznámých značek. Návštěvníci si mohou koupit nové motocyklové oblečení, kombinézy, rukavice nebo třeba kvalitní helmy.

Letos se stali tvářemi Motosalonu Jan Révai a Pavel Liška, kteří si říkají Vandráci Vagamundos a na motorkách procestovali svět. Oba motorky miluji od dětství, ale letos je bohužel na Motosalonu nepotkáme, protože v době jeho konání budou v Mexiku. Do Brna přijede oblíbený Pepa „Sršeň“ Šiler. Návštěvníci se s ním mohou potkat ve čtvrtek ve 13 hodin na slavnostním zahájení v pavilonu P.

Okolí pavilonu Z se promění v Show arénu, kde to bude žít. Návštěvníci si užijí parádní vystoupení a show, ze kterých se bude tajit dech. Kaskadéři z Crazy Day slibují triky na hranici fyzikálních zákonů. Proti nim si stoupnou i odvážlivci na in-line bruslích či kouzelnice na trialovém kole. Přijede i Míra Lisý či Motogymkhana. Na pódiu bude tým Firsthelp vyučovat základy první pomoci.

Svoji Motocyklovou akademii aneb Z odrážedla do MotoGP přivezou na výstaviště zástupci brněnského Automotodromu. Rodičům s dětmi, kteří mají zájem o motocyklový sport, budou na otázky odpovídat zástupci AMD. Za zmínku rozhodně stojí, že se do Brna vrací po pěti letech i MS superbiky.

Již tradiční součástí veletrhu je anketa Motocykl roku. V šesti kategoriích soutěží celkem 38 modelů. O vítězích rozhoduje jak veřejnost, tak odborná porota. Hlasováním v anketě se navíc veřejnost dostává do slosování o 50 hodnotných cen, včetně voucheru v hodnotě 100 000 Kč na nákup nominovaného motocyklu. Hlasovat lze na www.motocyklroku.cz nebo během Motosalonu na brněnském výstavišti. Hlasování končí 9. března, výsledky budou vyhlášeny na společenském večeru 10. března.

Slavnostní zahájení Motosalonu se uskuteční 8. března od 13.00 na podiu v hale P.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám