Hlavní obsah

Motoroví krasavci zdobí část Kovozoo

Novinky, Veronika Friedlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu týden a den, kdy bylo slavnostně otevřeno nové muzeum veteránů. Dlouhodobá interní expozice historických vozidel je součástí areálu Kovozoo ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

Foto: Archiv Kovozoo
Článek

Všechno propuklo v neděli 2. června  kdy se od 9.00 hodin sjížděli do Starého Města majitelé veteránů z celé republiky. Mnohé z nich jste tak mohli potkat přímo na okolních silnicích, a nutno říct, že se to tam jimi doslova hemžilo. Není divu, na akci dorazilo na 110 historických vozidel, z řad členů Slováckého Veteran Car Clubu Uherské Hradiště, ale i z veřejnosti. Přišlo se na ně podívat přes 1500 návštěvníků.

Milovníci veteránů mohli v muzeu zhlédnout historické skvosty, například Ford T Roadster z roku 1917, proslavený samotným Henry Fordem. Nechybí ani další luxusní automobilové značky, jako Bentley, vzhledově specifický Packard, Cord, Aero nebo taky zrenovovaný autobus Praga RN. Dobu socialismu pak připomínají modely Moskvič, Volha a další.

Na své si přijdou také motorkáři, neboť v expozici se nachází i několik historických motocyklů značky Jawa nebo ČZ Strakonice.

No a pokud jste o novém muzeu veteránů doposud neslyšeli, nic se nebojte, navštívit ho můžete kdykoliv, tedy v souladu s otevírací dobou samotné Kovozoo.

Kovozoo ve Starém Městě u Uherského Hradiště je místo, kde zažijete spoustu krásných chvil, především s dětmi. Unikátní areál nabízí přehlídku zvířat, vytvořených z kovového odpadu. Výsledné exponáty jsou doslova umělecká díla. Propracovaná zvířata v životní velikosti, nespočet doprovodných atrakcí, jako je vyhlídkový maják Šrotík, ze kterého se naskýtá výhled na široké okolí, Chřiby i Bílé Karpaty. Prozkoumat můžete taky loď Naději nebo dopravní letoun L-610.

Reklama

Výběr článků

Načítám