Hlavní obsah

Motoristé z plzeňských Skvrňan dostali vánoční dárek

Novinky, Miroslav Knotek

Po dokončení rozsáhlé rekonstrukce Baarovy ulice a ulice U Borského parku na plzeňských Borech se dočkali i obyvatelé Skvrňan, kde byly upraveny místní komunikace ulice Vojanova a Terezie Brzkové.

Foto: Miroslav Knotek

Vojanova ulice

Článek

„V případě Vojanovy ulice, bylo v rámci úprav vybudováno 12 šikmých stání pod úhlem 60º a podél stání je chodník v šířce 1,5 m s volnočasovou částí,” informoval Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

„Při úpravách místní komunikace Terezie Brzkové pak vzniklo 16 parkovacích míst, kdy 15 je kolmých a 1 vyhrazené stání pro invalidy je podélné. Místa vznikla na úkor stávající živičné plochy pro pěší. Spolu s parkovacími místy byly upraveny stávající chodníky a nevyhovující místa pro přecházení,” dodal Petr Baloun.

Úpravy komunikací byly zahájeny v srpnu a září, dokončeny pak byly v listopadu resp. v prosinci letošního roku včetně kolaudace. Při úpravách nebylo zapomenuto i na úpravy či doplnění zeleně.

„U parkoviště Vojanova byly zrušeny stávající sušáky prádla, umístěny lavičky, bylo vysazeno 5 nových stromů a dotčené plochy byly ozeleněny. V ulici Terezie Brzkové u konečné tramvaje pak byly vysazeny 3 stromy do čtverců na úkor živičné rozptylové plochy a čtverec byl pokryt plastovými zatravňovacími dílci,” řekl David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Tyto části komunikací ve Skvrňanech již opravdu potřebovaly celkovou úpravu. Doufám, že místní občané budou spokojeni, a současně bych jim chtěl poděkovat a také řidičům za trpělivost po dobu rekonstrukčních prací v těchto lokalitách,“ dodal David Procházka.

Reklama

Výběr článků

Načítám