Hlavní obsah

Motocyklista nezvládl předjíždění kamionu, po pádu pod protijedoucí vůz zahynul

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Pětadvacetiletý řidič motocyklu zahynul v úterý 23. července večer okolo 20. hodiny při předjíždění kamionu v Buchlovských horách u Staré Huti na Kroměřížsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody.

Článek

„Mladík při předjíždění nákladního vozidla v pravotočivé zatáčce příliš naklonil motocykl, podjelo mu zadní kolo a upadl na vozovku. Poté se dostal do protisměru, kde se čelně střetl s osobní vozidlem. Utrpěl při tom vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Jednatřicetiletá řidička osobního automobilu i dítě, které s ní cestovalo ve vozidle, vyvázli bez zranění. Alkohol u řidičky policisté vyloučili dechovou zkouškou.

Na místo nehody přijeli profesionální hasiči z požární stanice Uherské Hradiště a dobrovolní hasiči Městysu Buchlovice. Zdravotníkům pomáhali s resuscitací motorkáře, bohužel marně.

Během vyšetřování dopravní nehody byla komunikace zcela uzavřena a policejní hlídky odkláněly provoz.

„Přesné okolnosti této tragické události i nadále vyšetřují jak kriminalisté, tak dopravní policisté. Příbuzným motocyklisty i řidičce auta poskytli psychologickou pomoc pracovníci posttraumatického intervenčního týmu,“ dodala Simona Kyšnerová.

„Na místě události zůstala jednotka dobrovolných hasičů, která po zadokumentování nehody pomohla s naložením havarovaných vozidel na vůz odtahové služby a uklidila silnici,“ řekl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám