Hlavní obsah

Most Na Bělisku vedoucí přes Tichou Orlici je zcela uzavřen

Novinky, Stanislava Dvořáková

Odbor rozvoje města v Ústí nad Orlicí v ulici Na Bělisku v oblasti U Panského mlýna uzavřel od 17. do 30.července přístup na most přes Tichou Orlicí z důvodu provedení opravy.

Foto: Stanislava Dvořáková

Prostředí Tiché Orlice s mostem U Panského mlýna.

Článek

U nového železného mostu, postaveného po zničení bývalého dřevěného nečekanou velkou povodní v roce 1997, ztrouchnivěla podkladová prkna, a tak odbor rozvoje města Ústí nad Orlicí zajistil jejich výměnu.

Z tohoto důvodu je most v ulici Na Bělisku u bývalého Panského mlýna od 17. do 30. července zcela uzavřen. Tím je znemožněn průjezd automobilů pro obyvatele hájovny, za řekou umístěných garáží a na cvičiště Českého kynologického svazu.

Zároveň musela být uzavřena cyklostezka Ústí nad Orlicí - Letohrad vedoucí od Nádražní ulice kolem řeky Tiché Orlice směrem do Cakle obce Dolní Libchvy.

Pro pěší a cyklisty se stala přístupnou komunikací cesta U Tří kaprů, vedoucí směrem od železnice v Nádražní ulici po pravém břehu Tiché Orlice směrem na zahrádkářskou kolonii Na Americe. Po přechodu nechráněného železničního přejezdu a odbočení na stezku ke studánce U Panny Marie a dále podchodem pod železniční tratí k hájovně se lze napojit za opravovaným mostem zpět na cyklostezku směrem na Letohrad.

Mimo této náhradní trasy, pokud postup prací prováděných od 7 do 16 hodin a současný stav mostu umožní průchod, bude mimo tyto hodiny pro pěší a cyklisty tato cesta zpřístupněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám