Hlavní obsah

Mořská panna na zámku Loučeň

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ze zajímavých programů představil zámek Loučeň o uplynulém víkendu. Tentokrát se mohli návštěvníci bavit v jarmarečním duchu.

Foto: Monika Čapková

Kapela Třehusk

Článek

Staročeský jarmark bývá na zámku Loučeň vždy velmi navštěvovaný. Nejinak tomu bylo o víkendu, kdy se na nádvoří zámku a do zámeckého parku vypravilo mnoho lidí, i přes velmi teplé počasí, které více lákalo k vodě. Stánky s všelijakým, hlavně však stylovým zbožím nabízely, co hrdlo i oko ráčilo. Vtipná divadelní společnost Maxe Fische patřila spolu s kapelou Třehusk k tomu nejvydařenějšímu, co bylo k vidění a poslechu v sobotu.

Bohatý program, který nabídl i pohádky pro děti, končil až k večeru, kdy se na place a následně v kašně objevila mořská panna. Ta byla celý den dobře skryta v rybníku, kde se o ni starali námořníci a samozřejmě i vodník. Zde se dětské publikum mohlo s mořskou pannou svézt v člunu po blištivé hladině. Při projížďce došlo i na prohlídku leknínů a žab a návštěvě právě zmiňovaného vodníka. 

Za odvahu se rozdávaly poukázky na zmrzlinu. Na zámku Loučeň se ale něco děje pořád, tak si tam něky najděte cestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám