Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj spolu s Nadací Charta 77 poskytl dvě vozidla jako taxík pro seniory

Novinky, Josef Zajíc

Moravskoslezský kraj prostřednictvím náměstka hejtmana Jiřího Navrátila poslal ve čtvrtek dva vozy senior taxi do Českého Těšína a Frýdlantu nad Ostravicí.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.12.2018 Moravskoslezský kraj předal vozidla pro seniory: Taxík Maxík. S klíčem od vozidla náměstek hejtmana MSK Jiří Navrátil

Článek

Díky finanční podpoře Moravskoslezského kraje budou moci senioři a lidé s hendikepem využívat "Taxík Maxík" pro přepravu starších a znevýhodněných osob.

Na základě projektu Nadace Charta 77, Konto Bariéry a také díky Lékárně Dr.Max a čtyřistatisícové částce Moravskoslezského kraje tam budou jezdit dva vozy. Slavnostního předání klíčů k vozům se zúčastnil Oblastní ředitel sítě Lékáren Dr.Max Tomáš Dobeš, náměstek hejtmana Jiří Navrátil a zástupci budoucích majitelů vozů.

„Senioři, lidé s hendikepem i rodiče dětí potřebující speciální péči, kteří nemají vlastní auto, nejlépe vědí, jak je těžké dopravit se k lékaři nebo vyřídit si něco na úřadech. Chtěli jsme jim jejich situaci usnadnit, proto jsme šli do projektu Taxík Maxík. Bez dotace Moravskoslezského kraje by Nadace Charta 77, Konto Bariéry mohla koupit jenom jedno vozidlo pro jedno město, s naší pomocí tak budou lidem v Moravskoslezském kraji sloužit auta dvě,” řekl náměstek hejtmana pro sociální záležitosti Jiří Navrátil, který ve čtvrtek 20. prosince před Krajským úřadem v Ostravě představitelům obou měst vozidla předal.

Vozidla si převzala Monika Klimková, ředitelka Charity Český Těšín, a také Adéla Skarková, vedoucí odboru sociálních věcí Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí.

Projekt Taxík Maxík je primárně určen k seniorské dopravě. Zapojená města, ale mohou nadstavit podmínky podle svých potřeb. Přepravují se proto také lidé s hendikepem, doprovázející osoby, děti se speciálních škol. Služba bývá zpoplatněna. Cena všech reflektuje finanční možnosti a potřebnost přepravujících osob.

„Tento druh dopravy se snažíme zpřístupnit co nejširší skupině uživatelů. Proto cena za jednu jízdu začíná už na 10 korunách, " dodal Jiří Navrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám