Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj ocenil účastníky Olympijských her mládeže

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 20. prosince byli na Krajském úřadu Moravskoslezského kraje oceněni sportovci, kteří se zúčastnili Olympijských her mládeže v argentinském Buenos Aires, jež se konaly od 6. do 18. října 2018.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21.12.2018 Ocenění mladých sportovců v Ostravě.F.Polák, E. Brzóska, A. Duda, B. Sajdoková, T. Švábíková, T. Švábíková, H. Malíková, T. Malík.

Článek

Ocenění se účastnili nejlepší mladí sportovci Moravskoslezského kraje, kteří na Olympiádě mládeže v Buenos Aires reprezentovali nejen Českou republiku, ale i kraj.

Oceněné, jejich trenéry a rodiče sportovců přivítal náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny. Vyzvedl výkony, kterých mladí sportovci podávali. Poděkoval trenérům, kteří je k výkonům dovedli. Ocenil i rodiče, protože cesta k vynikajícím sportovním výsledkům, kterou se svou ratolesti museli ujít, byla náročná, trnitá a cílevědomá.

Oceněná byla atletka Barbora Sajdoková, členka CISO (Centrum individuálních sportů Ostrava). Reprezentovala v atletice ve skoku vysokém. Na olympiádě útočila na svůj osobní rekord na úrovni 181 cm. Obsadila 5. místo. Oceněn byl i její dlouholetý trenér Aleš Duda.

Oceněným byl také vzpěrač František Polák, člen CISO, spolu se špičkovým trenérem Emilem Brzóskou. Z olympiády přivezl bronzovou medaili za 233 kilogramů navzpíraných v kategorii dvojboje. Vybojoval zlatou medaili a dvě stříbrné medaile z ME do 17 let.

Pro ocenění si přišla členka TJ Sokol Klimkovice, reprezentantka Tereza Švábíková (badminton). Na Olympiádě mládeže získala ve smíšeném mezinárodním družstvu bronzovou medaili. Oceněná byla i její maminka Taťana Švábíková. Trenérem Terezy Švábíkové je Luděk Žídek.

Českým největším želízkem v Buenos Aires byla opavská atletka, členka CISO, Babora Malíková. Získala zlatou medaili v běhu na 400 metrů. Z převzetí ocenění se z důvodů reprezentačních povinností musela omluvit.

Pro ocenění tak místo ní přišli rodiče Hana Malíková a Tomáš Malík. „Mohu potvrdit, že jako malá si jen kreslila a něco vytvářela. Seděla doma. To se nám nelíbilo, a tak začala s atletikou,” řekla Hana Malíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám