Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj finančně podpoří vrcholový sport

Novinky, Josef Zajíc

Celkem 27 miliónů korun investuje Moravskoslezský kraj do rozvoje vrcholového sportu. Žádost o dotaci mohou zájemci podat od 3. do 7. dubna.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.4.2017 Moravskoslezský kraj finančně podpoří vrcholové sportovní kluby. Ilustrační foto. Kopaná. Baník Ostrava.

Článek

„Dotačním programem chceme pomoci rozvoji sportovních klubů a tělovýchovných jednot, jejichž družstva reprezentují Moravskoslezský kraj v nejvyšší celostátní soutěži daného sportu v České republice nebo interlize. Tato podpora přináší pozitivní prezentaci našeho kraje v České republice i v zahraničí,” upřesnil Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana pro oblast školství.

Kromě programu na podporu vrcholového sportu běží dotační program, který Moravskoslezský kraj vyhlásil v závěru roku 2016 na podporu pořadatelů významných celostátních a mezinárodních akcí, pravidelné činnosti dětí, mládeže, seniorů a handicapovaných sportovců.

Finance plynou také do podpory velkých akcí, pořádání sportovních soutěží základních a středních škol, zajištění účasti krajské reprezentace na Hrách letní a zimní olympiády dětí a mládeže ČR i k realizaci dalších projektů, podporujících pohybovou aktivitu mládeže.

Moravskoslezský kraj se bude finančně podílet i na příprav Kontinentálního poháru IAAF 2018 v atletice.

Vedení Moravskoslezského kraje také oceňuje každoročně na slavnostním galavečeru vyhlášení ankety Sportovec roku významné osobnosti, které podaly vynikající sportovní výkony nebo se výrazně zasloužily o výchovu a přípravu sportovních nadějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám