Hlavní obsah

Moravskoslezská Sinfonietta oslaví Aprílovým koncertem své výročí

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 18. března 2011 byla založena Moravskoslezská Sinfonietta, symfonický orchestr, který od svého vzniku spolupracuje s mnoha umělci, sólisty, sbory a dirigenty. Má profil orchestrální akademie, která umožňuje umělcům nastudovat různorodý repertoár. Koncertem, který se uskuteční 2. dubna od 17 hodin v Řepištích, připomene své jubileum.

Foto: archiv sólistky

Miriam Magdalena Haniková (housle)

Článek

Členové orchestru se rozhodili uspořádat Aprílový koncert, kterým by zároveň oslavili pětileté trvání Moravskoslezské Sinfonietty. Koncept koncertu je netradiční, jednak repertoárem a také hudebními vtipy, které si orchestr pro posluchače připravil.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit na známá díla z „hudební dílny" Johanna Strausse (Na krásném modrém Dunaji, Tritsch-Tratsch polka, předehra z operety Netopýr), ale také na Vjezd gladiátorů J. Fučíka, Can can J. Offenbacha nebo na Koncert pro psací stroj a orchestr L. Andersona, ve kterém se představí Oldřiška Honsová (pedagožka oboru zpěv a klavír ZUŠ B. Martinů v Havířov).

Spolu s orchestrem vystoupí talentovaná houslistka Miriam Magdalena Haniková (vítězka Kocianovy soutěže v roce 2014), která přednese Fantasii na hudební motivy z opery Carmen v úpravě P. Sarasate.

Průvodního slova se ujme Věra Vojtková (pedagožka předmětů umělecký přednes a jevištní mluva na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě). Právě Věra Vojtková před pěti lety uváděla Zahajovací koncert Moravskoslezské Sinfonietty.

Za dirigentským pultem se představí Ondřej Packan (šéfdirigent symfonického dechového orchestru Májovák Karviná).

Orchestr srdečně zve své bývalé i současné členy a také všechny své příznivce. Vstupné na tento koncert je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám