Hlavní obsah

Moravskoslezská liga mladých hasičů v Paskově

Novinky, Josef Zajíc

Po sobotních oslavách při předání symbolického klíče městu Paskov se v neděli 5.června na parkovišti u kina sešli nejlepší mladí hasiči Moravskoslezského kraje.

Foto: Josef Zajíc

Start mini žáčků. Ve výřezu připravené ceny.

Článek

Ve 14 hodin a pět minut zahájil hlavní rozhodčí soutěže závod družstev v požárním útoku. Tato disciplína je velmi důležitá pro výchovu mladých hasičů. Pracuje zde sedmičlenné družstvo a všichni musí dělat to, na co jsou v daný okamžik určeni. Výsledek se počítá pro všechny. Jedno zaváhání a vše může být špatně. Jednotlivec pracuje pro celý kolektiv.

Cílem soutěžení v požárním útoku je co nejrychleji rozvinout všechny cesty a proudem vody sestřelit terč. Závodnici si vše musí sami připravit. Na tuto činnost mají pět minut. Po odstartování musí uvést do chodu sací hadici, mezitím již další rozbíhají s větvěním cesty B na dvě cesty C pravou a levou stranu. Dva členové hasící stříkačkou musí v co nejkratším čase sestřelit terč proudem vody. Za celou dobu se to nejrychleji podařilo za 12,88 sekundy.

Sešlo se 31 družstev .Ta jsou rozdělena na mladší žactvo do 11 let a starší žactvo od 11 do 15 let. Soutěží dohromady dívky i chlapci. Závodu se zúčastnilo i družstvo mini do 6 let. I tito chlapci a děvčata si počínali velmi dobře. Soutěž pro 220 závodníků byla perfektně připravená. Měření elektronické. Výsledky ihned. Na technickou přejímku a u terčů byli další rozhodčí. Soutěž je celoroční. Celkem se závodníci zúčastní 12 kol soutěže Moravskoslezské ligy mladých hasičů.

Těsně po 17. hodině již byli známé výsledky nejlepších  družstev. Mladší žáky vyhrálo družstvo z Lučiny za 15,80 sekund a starší žáky družstvo z Nové Vsi za 12,88 sekund.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám