Hlavní obsah

Moravské zemské muzeum zve na výstavy, které v srpnu končí

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravské zemské muzeum upozorňuje na poslední možnost navštívit tři výstavy, které tento měsíc v Brně končí. Dvě se nacházejí v pavilonu Anthropos, Pisárecká 5 a jedna v Dietrichsteinském paláci, Zelný trh 8.

Foto: Jiří Smutný

Jednou z končících výstav je Mykény a střední Evropa

Článek

Už jen do 9. srpna bude v pavilonu Anthropos otevřena výstava Zdeněk Buran: Viděl světy dávno minulé. Z bohaté sbírky Burianových děl bylo vybráno padesát olejomaleb, zachycujících život pravěkých lidí a rekonstrukce dávno vyhynulých zvířat.

Tamtéž bude 16. srpna končit výstava Mykény a střední Evropa. Je zaměřená na starší dobu bronzovou a má tři části. První se zabývá územím Moravy, druhá prezentuje nálezy z východního Slovenska a třetí se týká samotných Mykén.

Třetí končící výstava je Nizozemí v řádech a vyznamenáních - od Zlatého rouna po současnost. Je věnována dvoustému výročí vzniku Nizozemského království. Nachází se v Dietrichsteinském paláci a přístupná je do 30. srpna.

Výstavy je možné navštívit denně mimo pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám