Hlavní obsah

Moravská vysoká škola Olomouc podepsala memorandum o spolupráci s čínskou univerzitou

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO) podepsala memorandum o spolupráci s Guangzhou College of South China University of Technology (GCU). Již v příštím roce by na MVŠO měly přijet na vzdělávací a poznávací pobyty první čtyři desítky čínských studentů.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

Guangzhou College of South China University of Technology (GCU) sídlí ve městě Kanton, které je hlavním městem provincie Kuang-tung. Jde o významné tradiční centrum obchodu jižní Číny. Guangzhou College navštěvuje 18 tisíc studentů, kterým škola nabízí studium techniky, ekonomie, managementu a dalších oborů.

„Pro naše čínské partnery je zajímavé profesní vzdělávání MVŠO a naše propojení s BEA campusem Olomouc, který je zaměřen na podporu regionálního podnikání,“ uvedla prorektorka MVŠO pro vnější vztahy Jitka Lidaříková, jež jednání o spolupráci v Číně vedla.

„Rádi bychom pro studenty z obou našich škol připravili jednosemestrální nebo roční výměnný program,“ vysvětluje plány do budoucna Shiyao Zhou viceprezidentka GCU pro zahraniční vztahy. Hlavní obory, v nichž se zájmy MVŠO a GCU protínají, jsou ekonomie, management, podnikání a informační technologie. „Pro nás bude velmi zajímavá i spolupráce ve výzkumu či vývoji byznys inovací,“ upřesnila Lidaříková.

MVŠO byla založena v roce 2005 jako obecně prospěšná společnost s misí poskytovat v Olomouckém kraji chybějící ekonomické a manažerské vzdělání a podporovat rozvoj malých a středních firem. Za posledních deset let absolvovalo tříleté bakalářské studium 1341 studentů, z nichž většina působí v olomouckém regionu. MVŠO je součástí BEA campusu Olomouc. Spolupráci s Guangzhou College of South China University of Technology se podařilo navázat díky podpoře Česko-slovensko-čínské komory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám