Hlavní obsah

Modernizace městského stadionu v Dobrušce pokračuje. Staví se nový atletický běžecký ovál z tartanu

Novinky, Dana Ehlová

Areál Městského stadionu Václava Šperla v Dobrušce patří svou vybaveností mezi ojedinělá sportovní zařízení tohoto typu široko daleko. Jeho atraktivita a využitelnost však na podzim letošního roku ještě vzroste.

Foto: město Dobruška (archiv)

Pohled na centrální hřiště na Městském stadionu Václava Šperla v Dobrušce, které změnilo v jedno velké staveniště.

Článek

Centrální fotbalové hřiště se škvárovým atletickým oválem se totiž před nedávnem změnily v jedno velké staveniště, neboť byla zahájena rekonstrukce běžecké dráhy, sektorů pro atletické technické disciplíny a trávníku fotbalového hřiště.

Pojem rekonstrukce ovšem příliš nevystihuje současné dění stadionu. Jedná se vlastně o vznik zcela nového tartanového oválu a také moderních sektorů pro atletické technické disciplíny, dále o kompletní výměnu trávníku hlavního fotbalového hřiště.

Už krátce po zahájení prací takzvaně nezůstal kámen na kameni - vždyť kvůli parametrům nové běžecké dráhy musel být posunut i velký hliněný val s bývalou bránou borců.  

Přestavba vyjde na téměř dvacet miliónů korun, přičemž více než polovinu pokryje dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Zbývajících osm miliónů uhradí město Dobruška.

Předseda Sportovního klubu Dobruška Ivan Koláčný uvedl, že je zatím s průběhem zemních prací nadmíru spokojen a denně se snaží objektivem fotoaparátu dokumentovat další a další viditelné změny.

Zatímco tedy ústřední část stadionu mění nyní svoji podobu, jiná už začala nedávno sloužit nejen členům klubu, ale i veřejnosti. Začátkem července bylo slavnostně otevřeno nové hřiště na workout - kondiční cvičení pod širým nebem s využitím váhy vlastního těla na tělocvičných prvcích - hrazdě, bradlech, žebřinách, horizontálních žebřících, kruzích apod.

Volně přístupné hřiště nabízí dvacet prvků a na jeho vybudování se podílely město Dobruška a společnost Škoda Auto, která přispěla částkou 120 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám