Hlavní obsah

Mnohonásobný recidivista a zlodějský fantom se před policií schovával pod postelí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je neuvěřitelné, kolik trestů stihnou někteří jedinci absolvovat a stále běhají na svobodě, než si zase jdou na státní útraty odpykat své prohřešky. Patnáctý trest čeká na 40letého muže z Náchodska, který řádil jako tchoř v kurníku všude, kde to jen šlo. Před policisty se schovával pod postelí.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Součet škod asi bude vyšší

Začátkem týdne i v Úpici kriminalisté zadrželi již 14násobného recidivistu, kterého obvinili z desítky krádeží věcí, peněz a platebních karet. Ve dne potichu vcházel do školních jídelen, šaten, kanceláří firem i předsíní rodinných domků a tam sebral buďto celé odložené tašky či kabelky, nebo z nich vytáhl peněženky, mobilní telefony a další elektroniku.

„S mužovou nevítanou návštěvou se setkali zaměstnanci, návštěvníci i obyvatelé na Náchodsku, Trutnovsku, Jičínsku i Liberecku. V současné době ho vyšetřovatel obvinil z 10 krádeží a nedovoleného opatření platebního prostředku, s celkovou způsobenou škodou ve výši 70 000 korun, v následujících dnech však na jeho konto ještě přibydou další a celková škoda tak bude výrazně vyšší,” informovala mluvčí Policie ČR Náchod Eva Prachařová.

Neúspěšný schovávač

„Protože z minulosti policisté věděli, že školní fantóm s představiteli zákona příliš nespolupracuje, došli si pro něj společně s pořádkovou jednotkou. Při samotném zadržení jej museli vytáhnout z pod postele, kam se před nimi hbitě schoval. Ovšem policisté nebyli jeho úkrytem nijak zaskočeni, při posledním zadržení před 4 roky se před nimi zase snažil ukrýt v kuchyňské lince. Ani tehdy, ani teď mu ale jeho snaha nevyšla,” doplnila Prachařová.

Recidivista byl v minulých letech opakovaně souzen a pobyl si kvůli ní v součtu téměř deset let za mřížemi. Naposledy opustil brány věznice v květnu 2016. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám