Hlavní obsah

Mnohonásobně trestaný násilník napadl a zranil řidiče, skončil ve vazební věznici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Kvůli údajně nesprávnému parkování napadl a zranil šestadvacetiletý čtrnáctkrát soudně trestaný muž ve čtvrtek 10. ledna večer ve Zlíně stejně starého řidiče osobního vozidla z Napajedel.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Zraněného muže odvezla záchranka do nemocnice, recidivista skončil v policejní cele. Komisařka kriminální policie obvinila útočníka ze Zlínska ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a trestného činu výtržnictví. Obviněný skončil ve vazbě,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Šestadvacetiletý muž z Napajedel přijel ve čtvrtek minulý týden po dvacáté hodině do Zlína za kamarády. Zastavil podél chodníku u pravého okraje silnice a zapnul výstražná světla, protože schůzka měla trvat pouze pár minut. Stání na silnici však rozlítilo cizího muže stejného věku.

„Upozornil řidiče, aby si přeparkoval, jinak zavolá na policii. Řidič s kamarády jeho výtce nevěnovali pozornost. To zřejmě recidivistu rozlítilo a řidiče udeřil do tváře. Mladík upadl na záda, agresor ho znovu několikrát udeřil a kopl. Muž ležící na zemi se už nebránil a jeho kamarádi zavolali záchranáře i policii. Útočník z místa odešel,“ popsala incident policejní mluvčí.

Záchranáři muže převezli do nemocnice. Policisté agresora vzápětí zadrželi a převezli do policejní cely. Test na přítomnost drog byl u něj negativní, test na požití alkoholu ukázal hodnotu vyšší než jedna promile.

„Z policejní cely putoval recidivista po rozhodnutí soudce opět do vazební věznice. Poprvé byl odsouzený k pobytu ve věznici už ve svých patnácti letech. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na tři až deset let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám