Hlavní obsah

Mníšecké kulturní léto odstartoval koncert Petra Bendeho

Novinky, Jiří Cysař

V pátek večer bylo zahájeno, za účasti starosty Mníšku pod Brdy Petra Digrina, Mníšecké kulturní léto 2014. Úvod patřil koncertu Petra Bendeho v barokním areálu na Skalce. Série akcí potrvá až 13. září.

Foto: Jana Bečková

Petr Bende a Pavel Helan

Článek

Nejdříve se nad Skalkou čerti ženili a průtrž mračen krátce před koncertem nevěstila nic dobrého, ale úderem 19. hodiny se rozjasnila obloha a i sluníčko při svém západu osvítilo kostelík sv. Máří Magdaleny. Právě pod tímto kostelíkem bylo pódium pro vystupující a proti němu na travnaté ploše improvizované hlediště. Petr Bende vtipně podotkl, že hraje před stanovým městečkem. Diváci měli čtyři přístřešky pro svá místa kryté před deštěm stany.

Představení odehráli tři vystupující - přicházeli postupně na pódium, nejdříve Petr Bende a poté po pár skladbách Pavel Helan a nakonec i hráč na violoncello Štěpán Švestka. Představili se v Kolotoči – akustickém, folkovém recitálu.

V uvolněné atmosféře se písničky střídaly s mluveným slovem a humornými příběhy, kdy nejvíce místní diváky pobavil skeč s čtením z místní černé kroniky. Následovaly další skladby, prostor zaplavovaly tóny dvou kytar za doprovodu čela, někdy prokládané bicími a klávesami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám