Hlavní obsah

Mnichovský Oktoberfest otevře své brány v sobotu 21. září

Novinky, Ivana Kvasnicová

Mnichovský Oktoberfest začne tradičním průvodem městem na Theresienwiese v sobotu 21. září. Účastníci v krojích na bohatě květinami vyzdobených vozech tažených koňmi za doprovodu kapel pozdraví všechny návštěvníky a otevřou několikatýdenní maratón plný hudby, tance, zábavy, dobrého jídla a pití.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

V letošním roce se Oktoberfest uskuteční již po 180. Oslava svatby korunního prince Ludwiga a princezny Therese se poprvé konala 17. října 1810 a poté se slavnost opakovala, kromě několika válečných let, každý rok v říjnu, v měsíci, podle kterého nese svoje jméno. Až v posledních letech se z důvodu příznivějšího teplejšího počasí koná v září. Spolu s průvodem probíhá již od roku 1887.  

Letošní průvod městem otevře tuto slavnost 21. září ve 12 hodin a několikatýdenní maratón plný hudby, tance, zábavy, dobrého jídla a pití potrvá až do 6. října. Stejně jako v minulém roce se letos očekává na Oktoberfestu okolo 7 miliónů lidí.

Průvod vychází v 10.45 z Josephspitalstrasse, na Theresienwiese dorazí ve 12 hodin. Slavnost oficiálně zahájí starosta naražením prvního sudu. Zahájení slavnosti odstartuje nabídku hudby, tance a zábavy ve všech 14 pevných halách a zábavních atrakcí na celé Theresienwiese o rozloze 34,5 hektaru. Na návštěvníky čeká více než 613 zábavných akcí, z toho 141 kulinářských.

Reklama

Výběr článků

Načítám