Hlavní obsah

Mladší žáci ŠAK Chodov atletickými mistry západních Čech

Novinky, Miloš Volek

Úspěšnou sezónu chodovských lehkoatletických družstev završili mladší žáci ŠAK Chodov, kteří v Plzni vybojovali titul Přeborníka Západočeské oblasti.

Foto: Miloš Volek

vítězné družstvo mladších žáků ŠAKu Chodov

Článek

V sobotu 28. září hostil plzeňský stadion ve Skvrňanech nejlepší družstva mladších žáků Plzeňského a Karlovarského kraje. Do boje o nejcennější kovy v této kategorii vyrazilo do západočeské metropole celkem 8 družstev.

Chodovští závodníci měli možnost poměřit své síly s družstvy ze Stříbra, Chebu, Domažlic, Přeštic a se 3 družstvy z Plzně. Družstvo Chodova, které čítalo 16 závodníků, poměřilo své síly se soupeři v 11 disciplínách.

První disciplínou, která byla k vidění, byl běh chlapců na 60 metrů překážek. V tomto běhu Jiří Stark s jasným přehledem překonal trať v nejrychlejším čase a připsat do společné bodové kasy družstva prvních 11 bodů. Další body si chodovští připsali i za běh na 60 metrů, kde se podařilo bodovat Janu Ullmannovi a Petru Vlasákovi.

V hodu kriketovým míčkem se mezi 8 nejlepších probojoval Jiří Olšan. Jednou ze „zlatých“ disciplín se pro chodovské chlapce stal skok vysoký. V něm se na první příčku, výkonem 145 cm, probojoval Radek Dojčar, druhý ve shodném výkonu skončil Jiři Stark. Oba ihned po výšce opět stáli připraveni bojovat za své družstvo, tentokrát v běhu na 800 metrů. Radek Dojčar celý závod s přehledem vedl až do samého závěru. Jirka se ale vydal ze všech sil a 6. místem připsal další důležité body.

V běhu na 300 metrů se blýskl Jan Ullmann třetím a Jiří Olšan osmým místem. Vrh koulí nabídl přehlídku zářivě žlutých dresů Chodova. Radek Dojčar odskočil všem svým soupeřům výkonem 12,20 m a završil své působení v tomto závodě třetím vítězstvím. Páté místo připsal Chodovu Martin Tonhauser a sedmé Jan Karika. 

Ve skoku dalekém se dařilo Janu Ullmannovi, který výkonem 4,42 obsadil čtvrté místo. Mezi deset nejlepších dálkařů se probojoval také Adam Bauer. V běhu na 1500 m se z družstva Chodova nejlépe dařilo Fabianu Lochschmidtovi, který svým osmým místem připsal další body. Z běhu na 150 metrů vyšel Chodov, díky šestému místu Petra Vlasáka, se ziskem pěti bodů.  

Na paty Chodovu v celkovém pořadí ale začalo šlapat družstvo TJ Baníku Stříbro. Všichni sledovali počínání štafety ve složení Čermák, Aleš Hoch, Petr Hoch a Fabian Lochschmidt. Kluci opět prokázali svojí bojovnost a svému družstvu připsali 2 cenné body.

Až do slavnostního vyhlášení výsledků proto panovala nejistota, kdo že to letos přiveze domů nejcennější kov. Díky většímu počtu prvních míst se družstvo chodovských mladších žáků stalo vítězem Oblastního mistrovství družstev Plzeňského a Karlovarského kraje. Úžasným výsledkem jsou i tři chodovští závodníci, kteří se umístili v první desítce všech zúčastněných. Jsou to Radek Dojčar na 1.-2., Jiří Stark na 5. a Jan Ullmann na 10. místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám