Hlavní obsah

Mladší žáci hokejbalové Hostivaře jsou vicemistry ČR

Novinky, Ondřej Novák

Mladší žáci hokejbalové Hostivaře bojovali na finále MČR v Letohradě o republikové medaile. Nakonec se probojovali až do finále, kde podlehli Poličce - na závěrečném vyhlášení tak brali stříbrné medaile.

Foto: Ondřej Novák
Článek

Mladší žáci Hostivaře se stali stejně jako v loňské sezóně vítězem regionální soutěže Střed/Sever. Na tým trenérů Vaniše a Zámečníka letos ovšem čekal i celorepublikový úspěch.

Na finále MČR v Letohradě, kam se sjelo deset nejlepších týmů letošní sezóny, dominovala Hostivař už v základní skupině, kde porazila všechny čtyři soupeře. Zvláště v utkání s Letohradem se ale hokejbalisté z Prahy 15 pořádně nadřeli a děkovat museli především skvělému brankáři Václavu Štouralovi, který se na finálovém víkendu potkal s úžasnou formou. Hostivař díky čtyřem výhrám ukončila skupinu na prvním místě a postoupila do semifinále, kde jí čekal silný Hradec Králové.

Vyrovnaný zápas o postup do finále měl především dva hrdiny. Brankář Štoural opět neinkasoval, na druhé straně hřiště úřadoval útočník Jan Čejka, který do branky Hradce vstřelil dva góly a rozradostnil střídačku Pražanů. Hostivař postoupila po výhře 3:0 do finále, kde se potkala s dominantní Poličkou.

Právě tým Komety Polička působil na turnaji neporazitelným dojmem. A skutečně, jeho síla byla ohromná. Východočeši šli do vedení, Jiří Vaniš ale díky trestnému střílení vyrovnal a stejný hráč ještě v první třetině utkání obrátil dalekonosnou střelou skóre ve prospěch Hostivaře. V prostřední části Pražané navíc nastřelili tyč za brankářem Poličky, která byla ale na hřišti stále aktivnější a v poslední části celé utkání otočila.

Díky čtyřem přesným zásahům ve třetí třetině Polička nakonec zvítězila 5:2, Hostivař přesto slavila. Se ziskem stříbrných medailí byl spokojen i nejlepší hráč Hostivaře, Jiří Vaniš, který pro web hokejbal.cz playoff zhodnotil: "Medaile jsou pro nás opravdu obrovským úspěchem, protože to málokdo čekal."

Konečné pořadí MČR mladších žáků:

1. SK Kometa Polička

2. HBC Hostivař

3. HBC Alpiq Kladno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám