Hlavní obsah

Mladoboleslavská mateřská škola Čtyřlístek se dočká zateplení

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z letošních významných investic do školství je zateplení další budovy, tentokrát mateřské školy Čtyřlístek.

Foto: Magistrát města Mladá Boleslav

Zateplení MŠ Čtyřlístek si prohlédl náměstek primátora Daniel Marek.

Článek

„Osvědčilo se nám rozdělit práce na dvě etapy, stejně jako tomu bylo třeba při zateplení základní školy Pastelka nebo MŠ Sahara. Znamená to, že aktuálně probíhá výměna oken na pavilonu Čtyřlístku, v příštím roce pak dojde na zateplení opláštění budovy,“ uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který si rekonstrukci přišel prohlédnout.

Celkové zateplení se sestává z instalace vzduchotechniky, výměny otvorových výplní a zateplení obvodových stěn a střešní konstrukce včetně hospodářské budovy a rekonstrukce spojovacího krčku.

"Celková cena je necelých 26 milionů bez DPH a opět chceme využít dotace. Ta je v případě zateplení 40 procent a v případě výměny vzduchotechniky až 70 procent uznatelných nákladů," dodal Daniel Marek.

Děti z rekonstruované budovy našly dočasně zázemí v nově postavené školce, která patří pod mateřskou školu Sluníčko. Tam také přechodně sídlí děti ze staré budovy MŠ Sluníčko. Ta je v dezolátním stavu a momentálně se řeší, zda objekt kompletně zrekonstruovat, nebo zbourat a postavit na stejném místě nový.

Reklama

Výběr článků

Načítám