Hlavní obsah

Mladí zdravotníci soutěžili o místo v republikovém kole

Novinky, Jiří Michal

Schopnost podat první pomoc v situacích ohrožujících život je velmi důležitá dovednost. Občas se zachránci mohou stát i děti, a proto je důležité, aby i ony první pomoc ovládaly. Jak někteří zástupci mladší generace ukázali, jsou jejich znalosti na velmi dobré úrovni.

Foto: Jiří Michal

Mladí zdravotníci v akci

Článek

V pátek 8. června se ZŠ Bílá cesta stala dějištěm regionálního kola Soutěže mladých zdravotníků, akci pořádal Oblastní spolek ČČK Teplice. Tentokrát se utkaly nejlepší týmy z jednotlivých okresních kol v Ústeckém a Libereckém kraji. Celkem přijelo 15 družstev.

Na trase bylo pro soutěžící připraveno 15 stanovišť, na kterých ošetřovali namaskované figuranty, transportovali, vyzkoušeli si testy o záchranných složkách ČR, a dokonce prokázali skvělou orientaci v historii Červeného kříže. Mezi nesoutěžními disciplínami si vyzkoušeli i poznávání hub, rostlin a mapových značek, ale také si lámali hlavy nad otázkami o zajímavostech České republiky.

Týmy z prvního a druhého stupně soutěžily zároveň, ale měly trochu pozměněná stanoviště. Mezi týmy z prvního stupně na třetí pozici skončilo družstvo Místní skupiny Českého červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov, druhé místo obsadila ZŠ Dolní Podluží. Vítězem se stal tým ZŠ Masarykova a ZŠ Litoměřice.

O něco starší záchranáři se také nenechali zahanbit. Zde byl boj o postup do republikového kola ovšem mnohem vyrovnanější. Pohár za 3. místo si odvezlo družstvo ZŠ T. G. Masaryka a ZŠ Štětí. Na druhém místě se umístila ZŠ Maršovská Teplice, kterou čekalo velké zklamání. O pouhý jediný bod je totiž porazilo družstvo ZŠ Rokytnice nad Jizerou.

Soutěž se obešla bez skutečných zranění a bez výrazných potíží. Oběma postupujícím týmům gratulujeme a přejeme hodně štěstí v republikovém kole, které se uskuteční na konci června v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám