Hlavní obsah

Mladí umělci zanotují na zábřežském náměstí

Novinky, Petra Kucinová

Dechový orchestr Zábřeh zve na druhý ročník akce Notování Zábřehem. Velmi úspěšná akce pod širým nebem odstartuje 8. června od 16 hodin na Masarykově náměstí v Zábřehu.

Foto: Petra Kucinová

Koncert filmové hudby v rámci akce Notování Zábřehem

Článek

„Na velkém podiu na náměstí vystoupí BIG BAND Žerotín Olomouc, Smyčcový orchestr ZUŠ Zábřeh nebo sbory TapTýda Loučná nad Desnou a Arietta ZUŠ Mohelnice. Pozvání přijal také Bielska Orkiestra Dęta z Polska, se kterým náš orchestr už několik let úspěšně spolupracuje. Podobně jako vloni je v plánu také program na předzahrádkách místních kaváren,” zvou organizátoři akce. 

V Levandulové kavárně a v Café Carré vystoupí od 19 hodin Hamanaca a Maki, kteří svou hudbou vyplní pauzu potřebnou k nazvučení velkolepého večerního programu.

Vrcholem večera totiž, podobně jako vloni, bude Koncert filmové hudby v podání Dechového orchestru Zábřeh se sborem, zpěváky a tematickou videoprojekcí. Orchestr si pro letošní ročník připravil zbrusu nový repertoár složený z těch nejlepších filmových trháků jako třeba Hra o trůny, Forrest Gump nebo Superman.

Na podiu v jednu chvíli vystoupí více než stovka umělců. Celkově se během dne na hlavním podiu zábřežského náměstí vystřídají více než dvě stovky mladých hudebníků.

Akce je podpořena městem Zábřeh a Olomouckým krajem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám