Hlavní obsah

Mladí řemeslníci roku 2016 a Nejlepší absolvent 2016 pocházejí ze střední školy z Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva studenti ze Střední školy – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky převzali v Senátu Parlamentu ČR titul Mladý řemeslník roku 2016 a jeden z nich pak na Strojírenském veletrhu v Brně titul Nejlepší absolvent 2016 z technických oborů středních škol.

Foto: Jana Melicharová

Místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka, Eva Rousková, Stanislav Drašnar a ředitel SŠ-PVC Dobruška Ing. Vladimír Voborník

Článek

Úterý 4. října 2016 se do historie Střední školy – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška zapíše zlatým písmem. Nejen samotná škola, ale i její dva žáci se dočkali ocenění, které patří k tomu nejvyššímu, co může technická škola u nás získat.

„Naše žákyně Eva Rousková a Stanislav Drašnar převzali z rukou místopředsedy Senátu PČR Přemysla Sobotky ocenění Mladý řemeslník roku 2016, které je určeno nejlepším absolventům ze soukromých škol. Důstojné prostředí Valdštejnského paláce a samotné ocenění bylo uznáním řemeslům, která v dnešní době zažívají zasloužený rozkvět a bez kterých si nedokážeme představit naši budoucnost,“ pochlubil se ředitel školy Ing. Vladimír Voborník, který se svými studenty v Senátu ČR ocenění přebíral.

To ale nebylo jediné ocenění, které tato škola v tento den získala. Ve stejné době, kdy byli její studenti v Praze, přebírala její zástupkyně Ing. Milena Vilímková společně s vedoucím učitelem odborného výcviku Marianem Kubalou v Brně v rámci Strojírenského veletrhu z rukou prezidenta Hospodářské komory ČR Ing. Vladimíra Dlouhého ocenění Nejlepší absolvent 2016 technických učebních oborů opět pro Evu Rouskovou a Čestné uznání Hospodářské komory ČR samotné škole za vysokou úroveň praktické přípravy.

A protože Eva Rousková se nemohla převzetí ocenění zúčastnit, převzal ho v zastoupení společně s Ing. Vilímkovou i její otec, který je také velmi úspěšným majitelem malé firmy zabývající se kovovýrobou a který je na svoji dceru patřičně pyšný.

„Předpokládám, že po mě jednou moje dcera převezme naši malou rodinnou firmu, která sídlí v Novém Městě nad Metují a kde vyrábíme zdravotnická lehátka a vozíky,” řekl Roman Rousek. „Naše firma má už mnohaletou tradici. Založil ji totiž už můj pradědeček v roce 1912 jako rodinnou firmu Jan Rousek a synové. Ta však nevyráběla zdravotnické pomůcky, ale hospodářské stroje, zato velmi úspěšně. A takovou zajímavostí je, že první strojírenskou dílnu v Novém Městě nad Metují měl v bývalé varně místního pivovaru, kde vařil pivo i otec samotného Bedřicha Smetany,“ dodal Roman Rousek.

Ani Stanislav Drašnar, druhý z úspěšných absolventů SŠ-PVC Dobruška, se ve svém profesním životě neztratil. Jeho osudem se staly vláčky a vše, co k nim patří. Pracuje v malé firmě vyrábějící celokovové modely elektrické železnice. Jeho snem je založení malé firmy zabývající se montáží a kovovýrobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám