Hlavní obsah

Mladí plavci TJ Slávie Chomutov přivezli z vrcholné soutěže 19 medailí

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholné akce, Zimního poháru ČR v Plzni, se zúčastnila čtrnáctičlenná skupina desetiletých a jedenáctiletých reprezentantů plaveckého oddílu TJ Slávie Chomutov. Šťastné sedmičce z nich se podařilo vybojovat celkem 19 cenných kovů, z toho 6 bronzových, 9 stříbrných a 4 zlaté s titulem mistra České republiky.

Foto: Miroslav Volf

Vítězná štafeta děvčat an 4x50m polohový závod ve složení Eliška Dvořáková, Kamila Slabihoudová, Alice Richtrová a Michaela Malinová

Článek

Pro 10 a 11leté plavce byl letošní zimní vrcholnou akcí společný Zimní pohár ČR, který se uskutečnil v Plzni na Slovanech 7. a 8. prosince. Na tuto vrcholnou akci se dokázalo probojovat šest 10letých a osm 11letých plavců.

Medailovou sbírku ovládli 11letí plavci. Nejlepším byl Filip Jezbera, který dokázal ze 6 startů pětkrát stanout na stupních vítězů. Vítězství a titul mistra ČR si vybojoval na 100 m polohový závod. Stříbrný byl na 200 m polohový závod a 3 bronzové medaile přidal na 100 m znak a 100 m a 400 m volný způsob. Filipův čas 2:43,70 na 200 m polohový závod se navíc stal novým oddílovým rekordem této věkové kategorie.

Z 11letých děvčat byla nejúspěšnější Eliška Dvořáková, ta si odvezla titul mistryně ČR stejně jako Filip za 100 m polohový závod. Dvakrát stříbrná byla na 100 m prsa a 200 m polohový závod a bronzová na 50 m motýl.

Třetí titul mistryně ČR získala motýlkářka Alice Richtrová a to právě za 50 m motýl. Na 100 m motýlkové trati přece jen přemožitelku našla a tak se musela spokojit se stříbrem.

Trojnásobnou medailistkou se stala Kamila Slabihoudová, která byla stříbrná ve svých nejsilnějších disciplínách 100 m a 200 m znak a 100 m polohový závod. Obě znakové disciplíny navíc okořenila dvěma novými oddílovými rekordy, které před pouhýma dvěma týdny vytvořila také právě Kamila.

Poslední medailistkou a velikým překvapením pro všechny se stala Michaela Malinová. Ta dokázala obsadit bronzovou příčku, když ve velkém a dlouhém souboji na 800 m volný způsob přeplavala svou oddílovou soupeřku a kamarádku Alici Rychtrovou a získala tak první individuální medaili z vrcholných závodů.

Další titul mistryň ČR si vybojovala děvčata ve štafetovém závodě na 4x50 m polohový závod ve složení Slabihoudová, Dvořáková, Richtrová a Malinová. Stříbrnou příčku obsadila děvčata ve štafetovém závodě na 4x50 m volným způsobem, zde však Michaelu Malinovou vystřídala Ela Strašková.

Z šestice 10letých plavců se dokázal na medailové pozice probojovat pouze Matěj Volf. Matěj byl stříbrný ve své silné disciplíně na 100 m motýlek a bronzový na 100 m znak. Jen o kousek unikly Matějovi medailové pozice na 50 m motýl a 200 m a 400 m volný způsob, kde se musel spokojit s pověstnými bramborovými medailemi. Pátou příčku přidal na 100 m volný způsob. 200 m volný způsob zaplaval Matěj v novém oddílovém rekordu 2:33,80.

Také ve štafetách na 4x50 m polohový závod i 4x50 m volným způsobem si chlapci vypili pohár hořkosti až do dna, když v obou případech obsadili čtvrté bramborové příčky.

Mezi 11letými plavci se zúčastnili ještě Jakub Kindl a Martin Oharek, 10leté plavce dále reprezentovali Eliška Doksanská, Alena Pernetová, Samuel Fischer, Radek Jenček a Michal Vlček. Ti však ne medaile nedosáhli, ovšem už samotná účast na této vrcholné akci je pro tyto plavce velkým úspěchem a zkušeností.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Fotogalerie v plném rozlišení ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám