Hlavní obsah

Mladí fotografové poprvé vystavují v místecké knihovně

Novinky, Kateřina Ernstová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové Fotoklubu Art Collegium Frýdek-Místek předali ve čtvrtek 15. května v Galerii frýdecko-místecké knihovny ceny výhercům 17. ročníku Fotosoutěže pro mladé autory do 25 let. Při této příležitosti se konala slavnostní vernisáž nejlepších snímků.

Foto: Kateřina Ernstová

Vítěz soutěže David Orság přijal gratulaci od předsedy fotoklubu Art Collegium, Miroslava Žišky

Článek

Každý rok vyhlašují členové Fotoklubu Art Collegium soutěž, jíž se mohou účastnit více i méně zkušení fanoušci fotografování do 25 let z Frýdku-Místku a okolí. Při hodnocení odborná porota posuzuje kvalitu námětu, kompozici a atmosféru.

„Svůj první foťák jsem dostal, když mi bylo deset. Fotím všechno, ale nejvíce mě baví příroda a lidi," svěřil se dvanáctiletý Jakub Pryček, který letos obsadil druhé místo. Na prvním místě se umístil osmnáctiletý David Orság, cenu za třetí místo získal Miroslav Kokeš.

Fotoklub Art Collegium Frýdek-Místek založili v roce 1990 členové tehdy rozpadajícího se Fotoklubu Válcoven plechu. Pravidelně se účastní dvou celorepublikových fotosoutěží - Mapového okruhu Vysočina a Českobudějovického mapového okruhu a výrazný úspěch sklízí na regionálních přehlídkách fotoklubů.

Jeho členové pořádají samostatné výstavy v mnoha městech České republiky. Jednou z nejúspěšnějších akcí klubu se stal projekt Město na přelomu tisíciletí, zachycující Frýdek-Místek v letech 1999-2000.

„Všechny zájemce o umělecké fotografování srdečně zveme na naše pravidelné schůzky, které se konají každé úterý od 17 hodin v budově Obchodní akademie, Palackého 123," říká Luboš Myslikovjan, bývalý účastník Fotosoutěže pro mladé autory, nyní úspěšný fotograf a člen klubu Art Collegium. „Rádi se podělíme o zkušenosti nebo poradíme. Nezáleží na tom, čím fotíte, hezké snímky se dají pořídit i malým digitálním fotoaparátem."

Reklama

Výběr článků

Načítám