Hlavní obsah

Mladí divadelníci z Hronova nezahálejí, nechali se inspirovat Edgarem A. Poem

Novinky, Markéta Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členky divadelní přípravky a dva členové Divadelního souboru Hronov srdečně zvou na premiéru hororově laděného divadelního představení Masky, která je naplánovaná na úterý 15. května od 18 hodin v Jiráskově divadle.

Foto: Zdeněk Šulc, Fotoklub KIS Hronov
Článek

Divadelní hra, kterou mladí divadelníci hronovského souboru nastudovali pod vedením realizačního týmu R. Hejcman, D. Poláková a M. Kops, vychází z povídky Maska červené smrti, jenž je jednou z mnoha zajímavých hororových povídek amerického spisovatele Edgara Allana Poea. Autor ve čtenáři mistrně vzbuzuje zvědavost, touhu po odhalení tajemství a napětí, přecházející až v nepříjemné mrazení…

Na počátku projektu byl zájem několika děvčat z osmé třídy vyzkoušet si divadlo. Ale ne ledajaké. Po společné schůzce jsme se rozhodli pro zpracování tématu na divadle ne příliš obvyklém - hororu. Rostislav Hejcman přepracoval původní scénář herečky, lektorky a zakladatelky divadelního studia pro děti a mládež „Dětský talent“ Eriky Deutsch a tak vznikl v našem podání příběh o egu, strachu, hlouposti a zbabělosti a také snad i o naději, snech a lásce.

Kulturní a informační středisko Hronov, provozovatel Divadelního souboru Hronov, se po zdařilé veřejné generální zkoušce, která proběhla v Jiráskově divadle 14. března, rozhodlo přihlásit tento nový divadelní kus na festival studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna. Případní zájemci tak mohou Masky vidět 17. května v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. 

Reklama

Výběr článků

Načítám