Hlavní obsah

Mladí cyklisté soutěžili v Kadani o postup do krajského kola

Novinky, Václav Vlasák

Na dětském dopravním hřišti v Kadani proběhlo okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů, kterou letos ovládli domácí zástupci. Radost jim ale zpola pokazila škola v přírodě.

Foto: Václav Vlasák

Zástupci 3. ZŠ Chomutovská Kadaň přijeli na soutěž dobře připraveni a vyhráli obě věkové kategorie.

Článek

V úterý 6. května se v areálu dětského dopravního hřiště v Kadani uskutečnil další ročník okresního kola Dopravní soutěže mladých cyklistů. Soutěž je určená pro žáky základních škol okresu Chomutov. Pořadatelé: Městský úřad Kadaň, Magistrát města Chomutova, MP Kadaň, NsP Kadaň, DDM Kadaň, Autoklub ČR Kadaň, Ministerstvo dopravy – BESIP a PČR Územní odbor Chomutov.

Soutěže v Kadani se letos zúčastnilo 108 závodníků, kteří jsou rozděleni do dvou věkových kategorií: 10-12 a 13-15 let. „Soutěží se ve čtyřech disciplínách. Jsou to pravidla silničního provozu, jízda po dopravním hřišti, zdravověda a jízda zručnosti. Vítěz okresního kola se zúčastní krajského kola, které se bude konat v Ústí nad Labem,“ uvedl k průběhu soutěže Jiří Pazdera, vedoucí odboru dopravy MěÚ Kadaň.

Výkony soutěžících bedlivě sledoval Jan Pechout, krajský koordinátor BESIP pro Ústecký kraj. „Od loňského září je dopravní výchova na školách povinná, co by mělo zlepšit úroveň a povědomí o dopravě jako takové. Dopravní soutěž cyklistů je v podstatě jediná příležitost, kde si děti mohou porovnat svoje znalosti, dovednosti, to co se naučily ve školách, nebo třeba tady na dopravním hřišti v Kadani,“ připomněl význam podobných soutěží.

Při tomto porovnávání znalostí dětí vyšla letos nejlépe 3. ZŠ Kadaň, které v soutěži družstev zvítězila v obou kategoriích. V případě mladší kategorie však členům družstva pokazil radost termín krajského kola. V tu dobu totiž budou ve škole v přírodě. Bohužel také jejich náhradníci. Proto reprezentaci okresu v této kategorii přepustili druhému týmu, kterým je ZŠ Chomutov Písečná.

Jiří Pazdera v závěru poděkoval všem, kteří se na akci podíleli, a popřál závodníkům úspěch v krajském kole.

Výsledky: družstva: mladší kategorie: 1. místo - ZŠ Chomutovská Kadaň (Daniela Kolářová, Veronika Roubínová, Martin Kocík a David Roubín), 2. místo – ZŠ Chomutov Písečná (Lukáš Kuchař, David Nguyen Thanh, Kateřina Dvořáková a Kamila Podolská), 3. místo – ZŠ Klášterec Petlerská (Miroslav Samšinák, Jan Bittermann, Michaela Růžencová a Andrea Krausová). Starší kategorie: 1. místo – ZŠ Chomutovská Kadaň (Matouš Řezníček, Monika Hlaváčková, Tereza Mesmerová a Tomáš Hulínský), 2. místo – ZŠ Chomutov Písečná (Tereza Podhorská, Tereza Myšáková, Jan Babka a Jan Bečička), 3. místo – ZŠ a MŠ Březno (Dominik Ovčačík, Denisa Rezková, Jan Štrébl a Karolína Blahoutová).

Jednotlivci: chlapci: mladší: 1. Tomáš Houdek (ZŠ Jirkov Studentská), 2. Matouš Řezníček (1. ZŠ Kadaň), 3. Lukáš Frajt (5. ZŠ Kadaň), starší: 1. Martin Kocík, 2. David Roubín (oba 3. ZŠ Kadaň), 3. David Nguyen Thanh (ZŠ Chomutov Písečná). Dívky: mladší: 1. Tereza Podhorská (ZŠ Chomutov Písečná), 2. Beáta Dlouhá (ZŠ Klášterec Krátká), 3. Kateřina Rosívalová (Z a MŠ Vilémov), starší: 1. Daniela Kolářová, 2. Veronika Roubínová (obě 3. ZŠ Kadaň), 3. Denisa Balátová (1. ZŠ Kadaň).

Reklama

Výběr článků

Načítám