Hlavní obsah

Mladí černošínští cyklisté se probojovali až do evropské soutěže

Novinky, Martina Sihelská

Až na Mistrovství Evropy se probojovalo mladší družstvo cyklistů z Černošína. Hravě vyhrálo všechna regionální kola i kolo celostátní a nyní, první týden v září, jeli mladí sportovci na evropský šampionát do Vídně.

Foto: Naďa Pézlová
Článek

Tým byl složený ze dvou dívek Elišky Pokorné a Ellen Markové a ze dvou chlapců Vladislava Jersáka a Marka Majerčíka. Spolu s nimi jela i učitelka Naďa Pézlová.

„Myslím, že je velkým úspěchem, že jsme se dostali až takto daleko. I když jsme skončili na 18. místě z 22 družstev, považuji to za skvělý výsledek. Tento tým je velmi šikovný, mezi sebou jsou přáteli a drží partu. Co je opravdu úžasné, to je jejich ochota trénovat i o prázdninách, kdy jsme se několikrát sešli a společně si opakovali vše důležité. Měli podporu i od starších spolužáků a samozřejmě je podpořilo i město Černošín. Co dodat, jsou skvělí a já jim přeji mnoho dalších úspěchů, a to i v soukromých životech,“ uvedla Pézlová.

Pro mladé sportovce to byl velký zážitek. „Soutěžili jsme v teorii, to třeba byly situace na křižovatkách, potom v jízdě zručnosti a také jsme jeli takové bludiště. K tomu bylo i poskytování první pomoci. Celkem jsme tam byli čtyři dny, a tak jsme se podívali i do ZOO a byli jsme ve sportovním centru,“ uvedla jedenáctiletá Ellen Marková z Černošína.

Kluci se těšili na lepší umístění. “No, mrzí nás, že jsme se neumístili lépe. Ale bylo tam tolik dalších států, Rusové, Slovinci, Rakušané, Maďaři, Slováci, Poláci a další sportovci. Tak bylo hodně konkurence.  Ale i tak to bylo prima. Mně se hodně líbila zoologická zahrada, měli tam i pandí mládě, koaly, tučňáky, byla moc pěkná. Bavilo mě zdobení přilby v rámci úkolů. Tu jsme obarvili nazeleno a udělali tam fotbalový míč a také zeleného pankáče,“ usmíval se jedenáctiletý Marek Majerčík ze šesté třídy, který ještě dodal, že stihli i koupání v bazénu.

Na jedné věci se však všichni sportovci shodli. „Bez naší paní učitelky Nadi bychom to asi nezvládli. Je opravdu fajn a hodně věcí nás naučila. Moc se nám věnuje,“ řekly děti závěrem.

Starosta města Miroslav Plincelner je spokojen. „Mám radost, samozřejmě, která škola může říci, že se dostala tak daleko? A navíc, naši žáci nebyli na tomto mistrovství poprvé, před dvěma lety tam byli desátí. Můžu říci, že naše město je na tak šikovnou mládež opravdu hrdá,“ řekl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám