Hlavní obsah

Mladé gymnastky z Trutnova ve finále soutěže o Zlatý oříšek Královéhradeckého kraje

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnovské gymnastky se tentokrát nepředstavily v roli závodnic, ale jako účastnice soutěže o Zlatý oříšek ve finále krajského kola Královehradeckého kraje.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

V neděli 8. října se odehrávalo již potřetí v sále Hankova domu ve Dvoře Králové krajské finále talentové soutěže pro děti do 15 let - Zlatý oříšek. Prestižní přehlídka nadaných, šikovných a výjimečných dětí, které se věnují něčemu zajímavému, ať už v oblasti sportu, hudby, umění či vědy.

I Trutnov měl na soutěži své želízko v ohni, mladé TeamGymové družstvo osmi gymnastek.

Celkem 15 vybraných dětí či kolektivů bojovalo o sošku ptáka se zlatým oříškem v zobáku, která pochází z dílny akademika Milana Homoly, zároveň o finanční odměnu ve výši 10 000 Kč a externí disk a další zajímavé ceny. Opravdu nikdo neodešel s prázdnou.

Celý program včetně vyhlášení trval celkem 4 hodiny - každý soutěžící prezentoval nebo dokonce ukázal přítomným divákům a členům poroty, proč si myslí, že by měl Zlatý oříšek získat. Na programu soutěže se však osobně podíleli i sami členové poroty - na jevišti sálu Hankova domu zahrál na klavír již nyní velmi slavný, ačkoliv mladý Matyáš Novák, ale také další známá instrumentalistka - Veronika Khunová - známá jako houslistka Nika.

A že některé záliby jsou skutečně finančně náročné: takový TeamGym, zimní lyžování či drezura koní patří rozhodně k těm nejnáročnějším.

Mezi sólovými výstupy bylo velmi milé představení také soutěžících týmů, z nichž každý měl zcela odlišné téma. Tým sportovních gymnastek z Trutnova sbírá medaile na mistrovství ČR, Terénní berušky z Nového Města nad Metují mají radost ze zpívání a hraní na benefičních a charitativních akcích a skupina dětí New art DDM Ulita z Broumova natočila 10minutový film o historii Broumova. Hodnoceny tak nebyly jen výkony, ale také schopnost spolupráce a hlavně svědomité přípravy.

V mezičase, kdy se porota radila o vítězích, vyhlásila moderátorka Zlatého oříšku i soutěž pro diváky, do které trenérky Lída Oravcová a Kája Hellingerová přihlásily i malou čtyřletou trutnovskou gymnastku Kačenku Oravcovou. V triu společně s trenérkami, které jí dělaly „křoví“, vystřihla Káča krátkou akrobatickou řadu včetně těžkého silového prvku – přednosu, a i díky aplausu sálu zaslouženě vyhrála.

Cenu sponzora Amáta - šek na 1000 Kč na nákup výtvarných i jiných potřeb a společenskou hru, pohár a drobnější ceny však získalo TeamGymové družstvo Spartak Trutnov (8 gymnastek ve složení Sabina Chaloupková, Adéla Seifertová, Alena Hauptová, Natálie Kolínová, Barbora Oravcová, Karolína Slavíková, Lenka Tylová a Pavlína Hellingerová).

Dívky na pódiu předvedly část pohybové skladby a dvě řady akrobatických prvků, za což je publikum včetně trenérek a doprovodného týmu odměnilo ohromným potleskem. Navíc se dívky při „děkovačce“ prezentovaly každá svou sbírkou medailí, kterých v konečném součtu bylo dohromady přes čtyři stovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám