Hlavní obsah

Mladá maminka z Karviné vytváří cukrářské skvosty

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletá Kateřina Bojtošová z Karviné je již druhým rokem na mateřské dovolené. Doma se však rozhodně nenudí, jelikož její největší zálibou je pečení a zdobení dortů.

Foto: Hana Pálková

Mladá cukrářka Katka

Článek

"Vše jsem se naučila sama s pomocí internetu a knížek. Jdu za svým snem. Je to velká dřina, ale není nic krásnějšího, než když se vám práce stane koníčkem," sdělila Katka, která od září loňského roku v tomto oboru podniká.

O její šikovnosti svědčí také velký zájem ze strany zákazníků, kteří dorty objednávají i několik měsíců předem. Prozatím svou práci dělá sama, během příštího roku si však bude hledat pomocnou ruku. Jak nám sama Katka prozradila, na své dorty má vlastní postupy.

"Peču více dortů najednou, druhý den je všechny naplním, ozdobím, zabalím a rozvezu. Dorty po Karviné totiž rozvážíme zdarma. Každý týden jsem minimálně celé dva až tři dny dortová víla a zbytek týdne úplně normální žena v domácnosti, maminka a přítelkyně," usmívá se.

Katka prozatím peče v pronajaté cukrářské kuchyni, ale jak samá říká, chce to upéct ještě více dortů a vydělat si na vlastní a kvalitní cukrářské vybavení. Důležité je však zmínit fakt, že své cukrářské výtvory připravuje z těch nejkvalitnějších surovin.

„Korpusy jsou vláčné, v různých příchutích, náplně dělám na požádání i máslové, ale nejoblíbenější jsou lehké svěží tvarohové a luxusní krémy z mascarpone. Všechny suroviny kupuji čerstvé," upřesnila.

Mladá tvůrkyně připravuje hlavně dorty na míru, nebojí se však ani firemních, dětských, svatebních, sladkých či slaných dortů.

K tomu všemu se ještě zapojila do celorepublikové soutěže o nejkrásnější svatební dort, která proběhne začátkem února. Šest soutěžních dortů s nejvyššími počty hlasů postoupí do finálového kola o hlavní ceny.

„Je to pro mě velká příležitost. Proto všem předem moc děkuji za hlasy. Více informací o hlasování budu mít také na svých internetových stránkách a Facebooku," s úsměvem uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám