Hlavní obsah

Mistrovství Vysočiny v moderních šipkách ovládly ženy

Novinky, Ondřej Bareš

Skvěle se na turnaji prezentovaly ženy, především Gabriela Bedrníčková a Lenka Mikešová, které se spolu utkaly o nejlepšího šipkaře Regionálního šipkového svazu Vysočina.

Foto: Ondřej Bareš

Nahoře poražení finalisté Michal Adam + Jan Stoklasa a bronzoví Josef Málek + Jan Žáček. Dole zlatí mistři Josef Rezek + Tomáš Dvořák.

Článek

Historický zápis Gabriely Bedrníčkové

V sobotu 15. září se v Bowling Club Baru v Havlíčkově Brodě konalo již 9. Mistrovství Vysočiny pod hlavičkou Regionálního šipkového svazu Vysočina a tentokrát se do statistik turnaje historicky zapsala Gabriela Bedrníčková (Ježkovy Voči Větrný Jeníkov). Jako první žena dokázala vyhrát tento turnaj v jeho devítileté historii, a to bez jediné porážky.

O to zajímavější je, že ve finále porazila Lenku Mikešovou (Zezulkárna Jihlava), utkaly se tedy v prvním ryze ženském finále. Obě holky předváděly skvělé šipky a zaslouženě se umístily na nejvyšších pozicích. Bronz bral nakonec jediný muž na stupních vítězů Zdeněk Haško (XXXL Kostky Havlíčkův Brod), který se tak neoficiálně stal Mistrem Vysočiny mezi muži. Třetí místo v kategorii žen obsadila Lucie Barešová (Melouni Světlá nad Sázavou).

Letošní ročník byl tak trochu "naruby", ale takové jsou šipky a tam nerozhoduje síla, ale přesnost a psychika, která letos stála více při ženách.

První titul pro Dvořáka s Rezkem

Turnaj dvojic ovládlo duo z týmu Melouni Světlá nad Sázavou Tomáš Dvořák a Josef Rezek, kteří po loňském čtvrtém místě letos neprohráli jediný zápas a mistrovství tak vyhráli poprvé. Navíc pro Tomáše to byl první vítězný turnaj v životě.

Ve finále nedovolili zkompletovat hattrick dvojici Jan Stoklasa a Michal Adam, kteří vyhráli poslední dva ročníky. Bronzové medaile vybojovali Klobáci z Ledče nad Sázavou Jan Žáček s Josefem Málkem. Nejlepším mixovým párem se stali havlíčkobrodští Kladiváři Šárka Tomášková a Jaroslav Cáp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám