Hlavní obsah

Mistrovství světa v para hokeji v Ostravě bylo zahájeno

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušení pořadatelé, zkušený organizační výbor a zkušení diváci. To byla kulisa prvního dne (v sobotu 27. dubna) při zahájení Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019 - Ostrava 2019 Worrd Para Ice Hockey Championships.

Foto: Josef Zajíc

Slavnostní zahájení 27. dubna 2019 v 18,00 hodin.

Článek

Zkušení pořadatelé v Ostravě s bravurou zvládali přípravu šampionátu včetně změny herní arény, která musela být přizpůsobená hráčům para hokeje. Organizační výbor Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019 věděl, do čeho jde. 

„Máme za sebou několik měsíců intenzivních příprav. Podařilo se nám dát dohromady neuvěřitelný tým organizátorů, který šlape a je v pořádání tohoto turnaje nadšený. Teď nás čeká to nejdůležitější - skvělý šampionát. Tohle je naše hlavní poslání, cíl. Zviditelnit co nejvíce para hokej jako atraktivní sport po handicapované,” řekl před zahájením šampionátu předseda organizačního výboru Mistrovství v para hokeji Jiří Šindler.

Na šampionát se sjelo osm nejlepších celků světa z USA, Kanady, Itálie, Švédska, Koreje, Norska, Japonska a České republiky. Jsou rozděleny do dvou skupin A a B. V sobotu 27. dubna, neděli 28. dubna a v úterý 30. dubna se rozehrávají utkání ve skupinách. V pondělí 29. dubna je volný den.

Při slavnostním zahájení složil organizační štáb, realizační týmy jednotlivých států, trenéři a rozhodčí slib.

První utkání ve skupině B zahájily v 9,00 hodin týmy Itálie proti Švédsku. Zde své kvality předvedli hráči Itálie, kteří přehráli Švédy po třech třetinách, které trvají vždy 15 minut, výsledkem 4:0.

Ve skupině A své první utkání odehráli hráči Koreje proti Norsku. Utkání lépe vyšlo reprezentantům Koreje, kteří zvítězili poměrem 3:2. 

V odpoledním utkání bylo jak na ploše, tak v okolí velmi živo. Ostravští fanoušci jsou zvyklí chodit na hokej pravidelně. Přišli i na  zahajovací utkání reprezentantů České republiky, kteří se v 15 hodin utkali s Japonskem.

Českým reprezentantům se pod vednením trenéra Jiřího Břízy vedlo velmi dobře. Také pomohla hala, do které se přišlo podívat 7 224 diváků, kteří utvořili pro hráče obou celků skvělou kulisu. Český tým vyhrál nad Japonskem 8:0 a vytvořil si tak dobrou pozici pro další utkání ve skupinách.

Ve večerním utkání, po oficiálním zahájení mistrovství, se v 18:30 utkali, v současné době nejlepší týmy světa USA a Kanada. USA obhajuje mistrovský titul z předchozího turnaje.

Na jejich hře to bylo vidět. První třetina skončila smírně. Druhou zahájili Kanaďané. Ujali se ve 20 minutě hry vedení, ale to bylo pro Kanadu vše. V dalších minutách je hráči USA přehráli a zvítězili 3:2.

V neděli 28. dubna 2019 začne v 9:30 hrát Japonsko proti Itálii ve skupině B. Odpoledne ve 13:00 hodin hraje Norsko proti Kanadě ve skupině A a v 16:30 USA proti Koreji. Druhý den šampionátu zakončí reprezentanti České republiky, kteří se utkají se Švédskem.

Po dni volna se v úterý 30. dubna odehrají poslední utkání ve skupinách - ve středu 1. května začnou čtvrtfinálová utkání. 3. května se začne hrát semifinále a 4. května bude mistrovství zakončeno finálovými boji o titul.

Je předpoklad, že fanoušci opět, po celou dobu, zaplní halu do posledního místečka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám