Hlavní obsah

Mistrovství Moravskoslezského kraje v orientačním běhu viděly Komenského sady v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 9. dubna dopoledne uspořádali členové sportovního oddílu free lepus.cz oblastní Mistrovství Moravskoslezského kraje v orientačním běhu. Dvě stě padesát pět závodnic a závodníků absolvovalo v ostravských Komenského sadech nejrychlejší disciplínu orientační sprint.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava, Komenského sady 9.4.2016. Mistrovství Moravskoslezského kraje v orientačním běhu.

Článek

Sportovní hala SAREZA v Ostravě - Přívoze na Hrušovské ulici byla v sobotu 9. dubna centrem zhruba 310 účastníků závodu v orientačním běhu - disciplíny sprint.

Závod se běžel za hustého deště podle mapy pro orientační běh s názvem Komenského sady, v měřítku 1 : 4000. Ve dvaceti třech kategoriích vyběhlo na trať v minutových intervalech 255 závodnic a závodníků.

V cíli na okraji největšího parku v Ostravě je čekali rodinní příslušnici a další diváci. Pořadatelé připravili kromě soutěžních tratí také dvě tratě pro příchozí. V kategorii rodiče s dětmi (HRD) se zúčastnilo 46 skupin dětí se svými rodiči a v kategorii příchozích (P) dalších 22 zájemců z řad veřejnosti.

V hlavních a nejnáročnějších kategoriích zvítězili:

Kategorie D 21:

První místo obsadila Kateřina Argalášová, která  zaběhla trať s 18 kontrolami ve vzdušné délce 3,10 km za 16:32. Na druhém místě se umístila Jana Tesařová - 16:56, těsně před třetí Markétou Sabelovou - 16:48. Všechny ze sportovního oddílu orientačního běhu TJ TŽ Třinec.

Kategorie H 21:

Tuto kategorii, v délce 3,30 km s nutností absolvovat 21 kontrol, vyhrál  Ondřej Kantor  z Třince v čase 14:24. Druhý nejrychlejší v cíli byl Jan Červinka z SK OK 24 Praha. Třetí příčku obsadil Michal Frainšic z SKOB Frýdek-Místek.

Nejlepším týmem se jednoznačně stali závodníci velmi známého oddílu orientačního běhu TJ TŽ Třinec. Z vyhlášených 23 kategorií byli 11krát na prvním místě a odnesli si tak přebornické tituly, závodníci v kategoriích dorostu a dospělých pak postup na Mistrovství České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám