Hlavní obsah

Mistrovství Evropy ve stolních hokejích v Petrohradu: Tři tituly putují do Žďáru

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtveřice hráčů BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou (Zajíčková, Kabrdová a bratři Tomáš a Jan Vítámvásovi) se s podporou kraje Vysočina, města Žďáru nad Sázavou a obce Vatína, zúčastnila 18. Mistrovství Evropy ve stolních hokejích. Historicky poprvé se šampionát konal v ruském Petrohradu - od 27. do 29. května.

Foto: Tomáš Vítámvás

všichni medailisté ze Žďáru nad Sázavou se svými poháry: (zleva) Petra Zajíčková, Marcela Kabrdová, Jan Vítámvás, Tomáš Vítámvás

Článek

Medaile se očekávaly stejně jako v předchozích letech především od obou žďárských hráček. Již v pátečních soutěžích jednotlivců v air hokeji Kabrdová v souboji o bronz přehrála Zajíčkovou. V kategorii muži až v semifinále podlehl Tomáš Vítámvás Franklovi a vybojoval 4. místo.

V sobotním turnaji billiard hokeje opět zahrály podle očekávání Kabrdová i Zajíčková, které se probojovaly spolu s Velebovou do finálové skupiny. Zajíčková se po dvou vítězstvích zaslouženě se stala Mistryní Evropy. Kabrdová vybojovala druhý bronz.

V kategorii mužů se skvěle dařilo oběma bratrům Vítámvásům. Jan se umístil se na 6. příčce. Osmý skončil Tomáš.

Jan Vítámvás se poté stal v dresu týmu ČR Mistrem Evropy v Chemoplastu poté, co družstvo úspěšně prošlo všemi souboji a ve finále porazilo družstvo Švédska.

V nedělním turnaji jednotlivců v Chemoplastu se dařilo Kabrdové, která se pokusila vybojovat mistrovský titul. Ve finále však podlehla Velebové a tak získala stříbro. To jí nakonec patří také v kategorii Multitable (univerzální hráč). Třetí hráčkou v Multitable je Zajíčková.

Mezi muži se skvěle dařilo bratrům Vítámvásům, kteří se utkali o bronz v Chemoplastu. Zvítězil Tomáš a díky tomu získal stříbro v Multitable. Janu Vítámvásovi se nepodařil úvodní turnaj air-hokeje a tak i přes ostatní skvělé výsledky se umístil mimo medailové příčky v Multitable.

Skvělé výsledky týmů ve všech třech disciplínách stolních hokejů však znamenalo třetí titul Mistra Evropy pro Žďár nad Sázavou. Jan Vítámvás ke zlatu z rod hokeje přidal i týmové zlato z Multitable.

Třiadvacetičlenná reprezentace ČR ovládla mistrovství Evropy a získala 15 ze 16 titulů. Nejdůležitějším byl především návrat na zlatou příčku družstva v billiard hokeji pod vedením kapitána Dalibora Kyzlinka.

Reklama

Výběr článků

Načítám