Hlavní obsah

Mistrovství Evropy karate JKA hostila Kadaň, síly změřili reprezentanti 19 zemí

Novinky, Petr Koritina
Aktualizováno

Každý sport má své soutěže. Některé jen regionální, některé celosvětové. V Kadani se o víkendu konalo Mistrovství Evropy karate JKA mládeže a veteránů. Krásné historické město hostilo již čtrnáctý ročník tohoto ME, a proto jste se od pátku mohli s jeho účastníky potkat prakticky kdekoliv.

Foto: Petr Koritina

Reprezentace ČR

Článek

Přijeli reprezentanti karate JKA (Japan Karate Asociation) devatenácti zemí. Konkrétně Anglie, Arménie, Bosny a Hercegoviny, Česka, Dánska, Irska, Izraele, Litvy, Maďarska, Malty, Německa, Nizozemska, Norska, Polska, Rumunska, Ruska, Skotska, Slovinska a Srbska. Dohromady více než osm stovek lidí včetně doprovodu, který někdy opravdu zaburácel.

V kadaňské sportovní hale se potkala elita "karatistické" Evropy a dva dny bojovala o medaile v kata, kumite a týmových soutěžích. Česká výprava dopadla skvěle. V individuálních soutěžích slyšela hymnu jedenáctkrát, stříbro vybojovala desetkrát a bronz třináctkrát. V týmových soutěžích Česká republika získala medailí dvanáct. Kompletní výsledky najdete na webových stránkách svazu JKA.

Žádný takový turnaj by se neobešel bez obrovského nasazení nejen sportovců, ale i jejich trenérů a lidí, kteří se postarají o průběh akce. Domácí Karate klub Kadaň a Klášterec se toho zhostil velmi dobře. Radost byla o to větší, že si i jeho závodnice odnesly domů vítězné trofeje. Kristýna Tesařová se stala ve své kategorii mistryní Evropy v kata a vicemistryní v kumite. V týmových soutěžích získala další dvě zlaté medaile. První s kata týmem, druhou s kumite týmem ČR.

Historickým úspěchem je stříbrná medaile ryze kadaňského kata týmu dívek 10 - 11 let ve složení Šárka Koritinová, Barbora Křížová a Kristýna Sekerová. Šárka byla navíc členkou kumite týmu ČR a pomohla cenným bodem v souboji o první místo porazit Rusky. Nakonec tedy do Karate klubu Kadaň a Klášterec putovalo osm medailí, z nichž každá má vlastně cenu zlata.

Děkujeme všem závodníkům, trenérům, lékařům a organizátorům za stoprocentní nasazení - a za rok na shledanou jinde v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám