Hlavní obsah

Mistrovství České republiky veteránů v atletice hostila Karviná

Novinky, Ondřej Sikora

Za ideálního běžeckého počasí se v sobotu 9. července uskutečnil 12. ročník Městského běhu na deset kilometrů v Karviné. Zúčastnilo se ho více než dvě stovky běžců. Závod byl tradičně s mezinárodní účastí a letos se konal jako mistrovství České republiky veteránů v běhu na deset kilometrů.

Foto: Ondřej Sikora

Nejstarší účastník Jiří Soukup na trati

Článek

Závod přilákal závodníky z celé České republiky a Polska. „Jsme rádi, že se podařilo zorganizovat tento závod jako mistrovství České republiky. Byly k vidění pozoruhodné výkony,” zhodnotil závod předseda pořádajícího atletického klubu TJ Jäkl Karviná Michal Broda.

Výkonů, které stojí za zmínění, je mnoho. První v cíli Jiří Petr zaběhl výborný čas 32:19 a vyhrál o více než dvě minuty před druhým v cíli. První žena Petra Pastorová vyhrála dokonce o skoro pět minut před druhou ženou a porazila většinu mužů.

Nicméně i na konci výsledkové listiny je ke zhlédnutí pozoruhodný výkon. V málo viděné kategorii 85 - 89 let úspěšně absolvoval trať Jiří Soukup, který je posledním rokem členem této skupiny. „Všechna čest tomuto závodníkovi. Měla jsem možnost vidět pana Soukupa na trati a nemám slov. Úctyhodný výkon a zasloužený potlesk v cíli,” uvedla Kateřina Bužíková, jedna z organizátorek. Při finiši tomuto závodníkovi tleskalo celé náměstí.

Tratě od 200 do 800 metrů měly připraveny i děti podle věkových kategorií. Osmisetmetrovou trať měli připravenou běžci, kteří se nechtěli zúčastnit hlavního běhu na 10 kilometrů. Celé závody proběhly bez vážnějších problémů v ideálních běžeckých podmínkách.

Nebyl to jediný závod pořádaný karvinským atletickým oddílem. V neděli 17. července se koná od 10:00 Veřejný přebor města Karviné v jednotlivých atletických disciplínách i čtyřboji, který se skládá z běhu na 100 m, skoku dalekého, vrhu koulí a běhu na 1000 m. V sobotu 30. července je poté na programu mistrovství Moravy a Slezska v běhu do vrchu. Vybíhá se z Krásné na vrchol Lysé hory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám